Rasistisku uzbrukumu dēļ afrikāņu students atstāj Tartu universitāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rasistiski uzbrukumi Tartu piespieduši filozofijas doktorantu biofizikā atstāt Tartu un atgriezties savā dzimtajā Kamerūnā, vēsta laikraksts «Postimees» un raidorganizācija ERR, atsaucoties uz Igaunijas Studentu savienības sniegto informāciju.

Uzbrukumu motīvs nav zināms, taču šis gadījums noteikti atjaunos bažas par rasismu šajā pilsētā, kurā pastāv ksenofobisku izteikumu un uzbrukumu problēma.

Policijai tika ziņots tikai par vienu uzbrukumu. Taču studentu organizācija norāda, ka pēdējais uzbrukums notika tikai pagājušajā nedēļā un bija trešais, kas tika vērsts pret šo studentu. «Mēs runājām ar prokuratūru, kas apgalvo, ka zinot tikai par vienu uzbrukumu,» teica studentu organizācijas vadītājs.

Cietušais ir atteicies runāt ar presi, bet viņa istabas biedrs teica, ka pirmais uzbrukums noticis 8.aprīlī un pēdējais - 28.maijā. Cietušais uzrakstīja ziņojumu policijai pēc pirmā uzbrukuma. Pēc otrā uzbrukuma studentam tika veikta acu izmeklēšana, taču ziņojums netika rakstīts.

Students plāno atgriezties Berlīnē, kur viņš mācījās, un aizstāvēt savu doktora disertāciju tur.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu