Baltajām haizivīm sirdij tuvs ir «AC/DC» gabals «You Shook Me All Night Long»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Austrāliešu rokgrupas «AC/DC» mūzika nomierinoši iedarbojas uz baltajām haizivīm, atklāts jaunā pētījumā.

Austrāliešu laivu iznomātājs Mets Velers veicis pētījumu, lai noskaidrotu, kā mūzika ietekmē balto haizivju uzvedību, un atklājis, ka tās uzvedas daudz mierīgāk, kad tiek atskaņoti grupas «AC/DC» skaņdarbi, īpaši dziesma «You Shook Me All Night Long».

«Es runāju ar kādu puisi, kurš bija niris pie Gvadelupas - tur bija daži nirēji, kuri ūdenī atskaņoja mūziku. Mēs sākām runāt, un viņi sacīja, ka ir dažas noteiktas dziesmas, kuru ietekmē haizivju uzvedība tiešām mainās,» Austrālijas televīzijas tīklam «ABC News» atklāja Velers.

«Es sāku izskatīt savus albumus, un «AC/DC» to tiešām panāca. Viņu uzvedība bija vairāk piemērota izpētei, ziņkārīgāka un daudz mazāk agresīva. Dažos gadījumos, kad mēs novietojām skaļruņus ūdenī, tās peldēja garām un pret skaļruni paberzēja purnu, kas bija tiešām dīvaini,» sacīja Velers.

Atklājumu vēl interesantāku padara fakts, ka baltajām haizivīm nav ausu un viņas vienkārši reaģē uz ierakstu frekvencēm un vibrāciju.

Taču šāda mūzikas izvēle šķiet piemērota ūdens plēsējam, kurš savus upurus nomedī līdzīgi sērijveida slepkavām. 2009.gadā amerikāņu zinātnieki, izmantojot kriminoloģijas metodes, ar kuru palīdzību tiek izskaitļoti sērijveida slepkavas, novērojot 340 haizivju uzbrukumu vietas, atklāja, ka arī haizivīm ir tā saucamie enkurpunkti - vietas, ap kurām darbojas sērijveida slepkavas un izvarotāji. Parasti šādas vietas ir mājas vai darba vieta. Izskaitļojot to aptuvenās atrašanās vietas, policijai ir vieglāk atrast aizdomās turamos.

Jāpiebilst, ka dzīvniekus šīs grupas mūzika ietekmē daudz labvēlīgāk nekā cilvēkus. Kā ziņots, «AC/DC» dziesmas «Hell's Bells» un «Shoot to Thrill» ir iekļautas to 33 skaņdarbu sarakstā, kurus amerikāņu specdienestu darbinieki izmantojuši ieslodzīto spīdzināšanai Gvantanamo cietumā.

Sarakstā ietilpst arī Brūsa Springstīna hīts «Born in the USA», «Metallica» dziesma «Enter Sandman», kā arī trīs repera Eminema dziesmas («White America», «Kim» un «Slim Shady»).

Aizdomās turēto teroristu spīdzināšanai izmantotas arī Britnijas Spīrsas, Selīnas Dionas, Prinsa («Raspberry Beret»), Kristīnas Agileras («Dirrty»), «Queen» («We are the Champions») un citu izpildītāju dziesmas.

Savukārt grupas dziesma «Highway to Hell» ir viena no populārākajām dziesmām, kuras Austrālijas iedzīvotāji vēlas atskaņot savās bērēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu