21% iedzīvotāju pērn nevarēja apmeklēt ārstu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifonova/LETA

Centrālā statistikas pārvalde, veicot apsekojumu par cilvēku ienākumiem un dzīves apstākļiem (saīsināti no angļu valodas – EU-SILC)», 2010.gadā aptaujāja 6,3 tūkstošus mājsaimniecību. Kopumā 2010.gadā vērtējumu par savu veselības stāvokli sniedza 12,9 tūkstoši respondentu, kuru atbildes tika vispārinātas uz visiem attiecīgā vecuma iedzīvotājiem.

Veselības stāvokļa pašvērtējums dažādās vecuma grupās ir atšķirīgs. Visoptimistiskāk savu veselību vērtē jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem. 86% no tiem savu veselību novērtēja kā «labu» vai «ļoti labu». Savukārt vissliktāk savu veselību vērtē respondenti vecumā 65 gadi un vairāk. 45% no tiem savu veselību raksturo kā «sliktu» vai «ļoti sliktu».

21% respondentu teikuši, ka pēdējā gada laikā nevarēja apmeklēt ārstu, kad tas bija vajadzīgs, kas ir vairāk nekā 2008.gadā (19%) un 2009.gadā (16%). Visbiežāk nepieciešamības gadījumā pie medicīnas speciālistiem nav vērsušies bezdarbnieki un pensionāri.

21% aptaujāto respondentu pēdējo 12 mēnešu laikā bija nepieciešamība apmeklēt zobārstu, bet tas netika izdarīts. 84% no tiem, kuriem pēdējo 12 mēnešu laikā bija nepieciešamība apmeklēt zobārstu, bet to neizdarīja, kā galveno iemeslu minēja, ka viņi «nevarēja to atļauties vai tas bija pārāk dārgi». Savukārt, otrs visbiežāk minētais zobārsta neapmeklēšanas iemesls (7,3%) bija «bailes no zobārstiem».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu