Repše pagaidām neplāno atgriezties politikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Savulaik viens no redzamākajiem Latvijas politiķiem Einars Repše (JL) neplāno atgriezties aktīvajā politikā un kandidēt gaidāmajās parlamenta vēlēšanās.

Taujāts par atgriešanos aktīvajā politikā, kādreizējais premjers un vairāku valdību ministrs aģentūrai LETA uzsvēra, ka «šobrīd man tādu plānu nav».

Repše arī nevēlējās plašāk komentēt vakar notikušās prezidenta vēlēšanas, vien norādot, ka ar vērtējumiem jau esot pilna mediju telpa, tāpēc viņš nedomā, ka pašreiz tur kas būtu piebilstams.

Repše jau iepriekš aģentūrai LETA uzsvēra, ka līdzšinējā pragmatiskā un neprincipiālā politika ne pie kā laba nav novedusi, tāpēc Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmums rosināt Saeimas atlaišanu ir principiāls un atbalstāms.

Viņš norādīja, ka Zatlera lēmumu var analizēt no pragmatiskā un principiālā viedokļa.

«No pragmatiskā viedokļa, iespējams, nākamā Saeima nebūs labāka par līdzšinējām, tas ir, - būs «tie paši vēži citā kulītē», lielāka «Saskaņas centra» ietekme utt., bet no principiālā viedokļa - tāda Saeima, kas izskatās, ka piesedz valsts izzagšanu lielos apmēros, nedrīkst pastāvēt,» sacīja Repše.

Jau ziņots, ka vakar otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, no Zaļo un zemnieku savienības saraksta ievēlēto deputātu Andri Bērziņu.

Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, bet pret bija 44 balsis. Par otru augstā amata kandidātu - pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret - 56 deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu