Ķīna noraida apsūdzības saistībā ar pēdējo nedēļu kiberuzbrukumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ķīnas aizsardzības ministrs Ļans Guanļe svētdien noraidīja apsūdzības, ka Pekina saistīta ar pēdējo nedēļu uzbrukumiem interneta vidē, aicinot valstis ciešāk sadarboties kiberuzbrukumu apkarošanā

«Šādu uzbrukumu reālos avotus ir grūti noskaidrot un mums nepieciešams kopīgi strādāt, lai garantētu, ka šī drošības problēma nav problēma,» drošības forumā Singapūrā sacīja ministrs.

«Patiesībā arī Ķīna ir cietusi no dažādiem un regulāriem kiberuzbrukumiem. Ķīnas valdība norāda uz kiberdrošības svarīgumu un stingri iestājas pret jebkāda veida kibernoziegumiem,» norādīja ministrs.

ASV, Kanāda un citas valstis apsūdz Ķīnu par saistību ar virkni uzbrukumiem pret dažādām valsts iestādēm un kompānijām, kaut arī Ķīnas valdība šīs apsūdzības vienmēr ir noraidījusi.

«Google» šonedēļ paziņoja, ka hakeri no Ķīnas centušies uzlauzt informācijas tehnoloģiju (IT) koncerna «Google» elektroniskā pasta «Gmail» kontus, kas pieder augsta ranga ASV amatpersonām, militārpersonām, žurnālistiem un ķīniešu politiskajiem aktīvistiem.

«Mēs nesam atklājām kampaņu, kas vērsta uz lietotāju paroļu vākšanu, visticamāk, ar pikšķerēšanas palīdzību,» savā blogā raksta «Google» drošības komandas inženierijas direktors Ēriks Gross. «Šo centienu mērķis, šķiet, bija novērot šo lietotāju e-pasta vēstuļu saturu, uzlauzējiem izmantojot zagtas paroles, lai mainītu cilvēku uzliktos pārsūtīšanas iestatījumus.»

Kampaņas avots, šķiet, ir Ķīnas pilsēta Dzjinaņa, raksta Gross.

Viņš norādīja, ka kampaņa skārusi simtiem «Gmail» personīgo kontu, kas pieder augsta ranga ASV valdības amatpersonām, militārpersonām, žurnālistiem, ķīniešu politiskajiem aktīvistiem un amatpersonām vairākās Āzijas valstīs, galvenokārt Dienvidkorejā.

Baltais nams paziņoja, ka nav iemesla uzskatīt, ka būtu uzlauzti augstu amatpersonu «Gmail» konti.

«Mēs izskatām šīs ziņas un cenšamies savākt faktus,» sacīja Baltā nama amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma. «Mums nav iemesla uzskatīt, ka būtu piekļūts kādam oficiālam ASV valdības e-pasta kontam.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu