Hakeri uzlauzuši «Sony» Eiropas struktūrvienības interneta vietni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Japānas elektronikas kompānija «Sony Corp.» pirmdien paziņoja, ka hakeri uzlauzuši tās Eiropas struktūrvienības mājaslapu, taču konfidenciāli dati nav tikuši nozagti vai publiskoti internetā.

«Tā ir tiesa, ka mājaslapai fiksēta neatļauta piekļuve,» norādīja uzņēmuma preses pārstāve Tokijā Mami Imada. «Taču visi dati, ko hakeri, šķiet, ir nokopējuši, bija informācija, kas jau pieejama kompānijas interneta vietnē.»

Londonā bāzētā «Sony Europe Ltd.» sestdienas rītā pamanīja šo uzbrukumu, kurā hakeri ieguvuši personīgo informāciju par kompānijas sertificētajiem instruktoriem profesionālajām apraides ierīcēm.

Lai arī šie dati aplūkošanai jau bija pieejami visiem, hakeri šai informācijai piekļuvuši nelikumīgā veidā.

Jau ziņots, ka 20.aprīlī tika apturēta «PlayStation Network» un «Qriocity» mūzikas straumēšanas pakalpojuma darbība, kad tika pamanīta «ielaušanās no ārpuses», pagājušajā mēnesī ziņoja «Sony».

«PlayStation Network» savieno «PlayStation 3» konsoles ar tīmekļa spēlēm, filmām un citiem interneta pakalpojumiem.

Taču šomēnes kompānija pavēstīja, ka hakeri uzlauzuši arī «Sony Online Entertainment» tīklu un, iespējams, ieguvuši miljoniem klientu bankas karšu datus.

Turklāt hakeri ielauzušies arī kompānijas interneta vietnēs trīs valstīs, tostarp Grieķijā, kur tie nozaguši 8500 lietotāju privāto informāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu