Augustā iznāks «Red Hot Chili Peppers» jaunais albums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Amerikāņu rokgrupa «Red Hot Chili Peppers» pēc piecu gadu klusēšanas ierakstījusi jaunu albumu, kas veikalu plauktos nonāks 30.augustā.  «I'm With You» būs grupas pirmais albums ar jauno ģitāristu Džošu Klinghoferu, kas kopš 2009.gada aizvieto Džonu Frušanti.

Februārī grupas solists Entonijs Kīdiss intervijā žurnālam «Spin» solīja, ka jaunais albums varētu saukties «Dr. Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head». Ideja par šādu nosaukumu esot radusies pēc tam, kad kāds Kīdisa paziņa bija ieskrējis ierakstu studijā un pastāstījis par savu halucinogēno narkotiku lietošanas pieredzi.

 LSD ietekmē paziņa redzējis, ka kļuvis par zvaigzni ne tikai uz Zemes, bet arī uz citām planētām un viņa lielākais hits ir dziesma «Dr. Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head». Toreiz Kīdiss atzina, ka nosaukums varētu arī mainīties.

Kā ierasts, albumu producējis Riks Rubins. Grupas iepriekšējais albums «Stadium Arcadium», ko arī producēja ierakstu kompānijas «Columbia Records» prezidents, kļuva par pārdotāko ierakstu 28 valstīs, bet ASV tika pārdots 2,3 miljonos eksemplāru. Tas ieguva arī «Grammy» balvu kā labākais rokmūzikas albums.

9.augustā grupa uzstāsies Honkongā, bet 13. un 14.augustā - Japānā divos mūzikas festivālos. 24.septembrī «Red Hot Chili Peppers» spēlēs rokmūzikas festivālā «Rock in Rio» Riodežaneiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu