Niks Matvejevs un Jānis Lemežis piedāvā «Laid mani Mājās…» video

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

SKatītājiem tiek piedāvāts Pāvela Guemnnikova režisētais videoklips Nika Matvejeva un Jāņa Lemeža dziesmai «Laid mani Mājās…». Dziesma pauž sāpes par to, ka šodien daudzi aizbrauc no Latvijas ar rūgtumu sirdī, nesaprasti un neatbalstīti, tomēr sirdī saglabā cerību atgriezties  - mēs visi vēlamies būt mājās, ar ticību un paļāvību uz nākotni.   

«Dziesmai ir jāuzrunā cilvēka sirds. Savādāk dziesmai nav jēgas. «Laid mani mājās..» ir dziesma par mūsdienu situāciju, kas skar ikvienu Latvijas iedzīvotāju. Katram no mums ģimenē vai draugu lokā kāds ir bijis spiests aizbraukt uz ārzemēm risināt tieši finansiālās problēmas. Visi par to runā, bet vienojošais elements izpaliek – tas bija viens no iemesliem, kāpēc tapa šī dziesma. Liels paldies Nikam Matvejevam!» – tā par dziesmas tapšanu saka autori Laura Daudiša un Jānis Lemežis. 

Niks Matvejevs ir atzīts latviešu komponists. Sadarbojies ar daudzām latviešu mūzikas zvaigznēm. Piedalījies Zigmara Liepiņa leģendārajā rokoperā «Lāčplēsis» un operā «Parīzes Dievmātes katedrāle», ir grupas «Sīpoli» dalībnieks un sarakstījis mūziku daudzām muzikālajām izrādēm un filmām.

Lauras Daudišas dziesmu tekstus līdzi dungo katrs klausītajs. Viņas dziesmu tekstu kontā ir grupas «re:public» «Es mīlu Tevi, Rīga», Igo izpildītais «Cerību laiks», Fēliksa Ķiģeļa «Vējā» un daudzas citas dziesmas.

Jānis Lemežis ir jauns un talantīgs izpildītājs un komponists, kurš  ir nolēmis Latvijā turpināt savu muzikālo ceļu, komponējot dziesmas un cer, ka tās kļūs mīļas un radīs paliekošas sajūtas katra Latvieša sirdī.

Dziesmas VIDEO veidojis režisors Pāvels Gumennikovs, plašāk pazīstams ar filmu «Es mīlu Tevi, Rīga» ko iespējams noskatīties ikvienam kinoteātros,  grupas «re:public» dziesmas «Es mīlu Tevi, Rīga» videoklipu un jauno topošo seriālu «YES, Boss!».

Dziesmas autori un izpildītāji: 

Mūzika- Jānis Lemežis
Teksts- Laura Daudiša
Skaņu režisors Edijs Gņedovskis
Vokāls: Niks Matvejevs un Jānis Lemežis
Ģitāra un basģitāra - Valērijs Cīrulis
Taustiņi - Jānis Lemežis
Sitaminstrumenti - Pēteris Sičevs
Dziesma ierakstīta studijā GEM.

Videoklipa veidotāji: 

Režisors - Pāvels Gumennikovs
Scenāriste - Lāsma Graudiņa

Lomās: Jānis Lemežis, Niks Matvejevs, dokumentālā raidījumu cikla «Lielā aizbraukšana» sižetu varoņi.
Operātors: Mārtiņš Jansons
Montāžas režisors: Pāvels Gumennikovs un Vlads Kovaļevs

Paldies:
«Lielā aizbraukšana» producentam - Vairim Štašānam
Raidijuma  cikla «Lielā aizbraukšana» veidotājiem  - Lindai Bagonei, Jānim Zvēram, Aijai Stikānei.
Ojāra Vācieša memoriālajam muzejam un personīgi Ievai Ķīsei, kā arī Ievai Timermanei, Esterei Lemežei un Mārim Kalvem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu