Bin Ladena piemiņas runā Zavahiri sola turpināt džihādu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Aimans az Zavahiri, kurš ilgstoši ticis uzskatīts par starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» vadības otro cilvēku, videouzrunā pieminot grupējuma nelaiķa līderi Osamu bin Ladenu, solīja turpināt viņa džihādu pret Rietumiem, trešdien vēsta ekstrēmistu tīmekļa aktivitāšu uzraugu organizācija SITE.

«Mēs turpināsim džihādu, līdz nebūsim padzinuši iebrucējus no musulmaņu zemēm,» 2.maijā Pakistānā nogalinātā līdera piemiņas runā sacīja Zavahiri.

«Šis vīrs, kurš Amerikai iedvesa bailes, dzīvs būdams, arī pēc savas nāves turpinās to biedēt,» Zavahiri solīja trešdien džihādistu forumos ievietotajā videovēstījumā «Kritis cēlais bruņinieks».

«Jūs turpinās biedēt viņa slavenais solījums - jūs nesapņosit par drošību, līdz tā nebūs mums un līdz jūs neaizvāksities no musulmaņu zemēm,» sacīja Zavahiri.

Viņš arī solīja, ka ir gatavs upuriem, lai panāktu, ka «Amerikai tiek laupīta tās drošība».

Pirms tam 22.maijā izplatītā audiovēstījumā Zavahiri pauda atbalstu arābu dumpjiem un aicināja Ēģiptē ieviest šariata likumus.

Tomēr viņš arī brīdināja lībiešus, ka Rietumu mērķis, veicot Lībijas bombardēšanu, ir aizstāt pašreizējo līderi Muamaru Kadafi ar pašiem savu tirānisku režīmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu