Bin Ladens viltībā pārspējis CIP ekspertus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Izskatīti jau 95% no maijā likvidētā terorista numur viens - Osamas bin Ladena - iespaidīgā materiālu arhīva, ziņo «Associated Press», atsaucoties uz informācijas avotiem ASV specdienestos.

Dokumenti, kas tika izņemti no bin Ladena mājas Abotabādā, aizpildījuši baltos plankumus zināšanās par starptautisko teroristisko organizāciju «Al Qaeda», un tagad specdienestiem ir vieglāk izprast, kā šīs organizācijas biedri darbojas, ko domā un kādu vietu ieņem organizācijā. Avoti norādījuši, ka atsevišķos jautājumos bin Ladens viltībā pārspējis ekspertus - atsevišķi viņa šifrētie ziņojumi joprojām nav atšifrēti.

Ar atšifrēšanu, tulkošanu un datu analīzi jau vairāk nekā mēnesi nodarbojas CIP vadība. Runa ir par miljoniem lapaspušu ar tekstiem, desmitiem tūkstošu fotogrāfijām un videofailiem. To starpā arī bin Ladena dienasgrāmata, pieci datori, 110 atmiņas kartes.

Kaut arī dokumenti ir slepeni, daži no tiem nonākuši atklātībā.

Piemēram, kļuvis zināms, ka pēdējās nedēļās kaujinieki sajutuši aizvien lielākus draudus un veikuši dažādus drošības pasākumus. Bin Ladens, savukārt, nav atteicies no nodoma dot triecienu ASV.

Atrasti arī faili, kuros varētu būt šifrēti cilvēku, kas ASV palīdzējuši teroristiem, banku konti un telefonu numuri. Tāpat šobrīd tiek analizēta arī bin Ladena sarakste ar teroristiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu