Pieci Meksikas izlases futbolisti pieķerti dopinga lietošanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) futbola turnīrā «Gold Cup» skandālu izraisījusi pašreizējā čempionvienība Meksika, kuras pieci spēlētāji pieķerti dopinga lietošanā.

Neskatoties uz notikušo, dažas stundas pēc paziņojuma Meksikas izlase A apakšgrupas otrās kārtas spēlē ar 5:0 (1:0) sagrāva Kubu.

No Meksikas izlases futbolistiem pagaidu diskvalifikācijas saņēmuši vārtsargs Giljermo Očoa, kurš spēlē Meksikas komandā «America», aizsargi Fransisko Havjers Rodrigess no Nīderlandes komandas «PSV Eindhoven» un Edgars Duenjass no «Toluca» (Meksika), kā arī pussargi Antonio Naelsons no «Toluca» un Kristians Bermundess no citas Meksikas komandas «Atlante».

Visu vainīgo analīzēs konstatēt aizliegtā viela klenbuterols. Analīzes veiktas treniņnometnes laikā 21. maijā.

Meksikas izlases vadība uzskata, ka pozitīvas analīzes radušās uzturā lietotas nekvalitatīvas gaļas dēļ.

Paredzams, ka šodien CONCACAF vadība lems vai Meksika piecus diskvalificētos futbolistus atlikušajā turnīra gaitā varēs aizstāt ar citiem.

Pagājušā gada prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» laikā klembuterola lietošanā tika pieķerts arī vēlākais uzvarētājs spānis Alberto Kontadors. Arī viņš pozitīvajās dopinga analīzēs vainoja nekvalitatīvu gaļu.

Meksikas izlase uzvarēja iepriekšējā «Gold Cup» turnīrā, kas notika 2009. gadā, bet kopumā tā turnīrā triumfējusi astoņas reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu