Drīzumā noslēgsies dambja rekonstrukcija Jēkabpilī

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Līdz 29. jūlijam Jēkabpilī plānots pabeigt būvdarbus Daugavas aizsargdambja rekonstrukcijas projekta ietvaros. Patlaban darbi pēc būvdarbu tehnoloģiskā pārtraukuma ziemas periodā ir atsākti un turpinās gājēju celiņa bruģēšanas un apkārtnes labiekārtošanas darbi, savukārt Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļas speciālisti veicot izpildīto būvdarbu apsekošanu un kontroli, lai savlaicīgi novērstu ziemas periodā sala ietekmē radušās nepilnības, informēja Jēkabpils pašvaldībā.

Projekta «Jēkabpils aizsargdambja rekonstrukcija» mērķis ir samazināt pilsētā plūdu risku, kas savulaik pieaudzis Pļaviņu hidroelektrostacijas ūdenskrātuves izveides rezultātā. Projekta ietvaros rekonstruēts aizsargdambis Daugavas kreisajā un labajā krastā -- attiecīgi 3,8 un 1,1 kilometra garumā, uzbūvējot to 600 līdz 800 cm augstumā, kā arī 150 m garumā rekonstruēts betona aizsargdambis. Dambi iecerēts veidot kā pilsētas promenādi, no kuras paveras skaists skats uz pilsētu abos upes krastos, ar sakoptu vidi, bruģētiem gājēju un veloceliņiem, atpūtas vietām un soliņiem. 

Kopējās būvniecības izmaksas ir aptuveni 1.3 miljoni latu, no tiem pašvaldības līdzfinansējums -- teju 217 000 latu. Jau ziņots, ka projekta realizācijas laikā tika ietaupīts aptuveni viens miljons latu, ko bija plānots izlietot būvējot aizsargdambi no Zvejnieku līdz Bebru ielai, taču pret to aktīvi protestēja vietējie iedzīvotāji. Arī sabiedriskajā apspriešanā vairāk nekā 60 cilvēku izteica noraidošu attieksmi pret šī projekta etapa realizāciju, kā rezultātā Jēkabpils pašvaldība maijā pieņēma lēmumu atteikties no ieceres minētajā posmā būvēt aizsargdambja pagarinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu