PAN BAGNAT jeb Maize ar pildījumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

2 bagetes
150 ml olīveļļas
4 ēdamkarotes vīna etiķa
1 ķiploka daiviņa
500 g tomātu
1 sīpols
lociņi
2 zaļās paprikas
45 g konservētu anšovu
125 g melno olīvju
sāls
pipari

Pagatavošana:

Eļļai pieliek sāli, piparus, etiķi un sasmalcinātu ķiploku. Maizi pārgriež gareniski uz pusēm. Katru pusi bagātīgi apslaka ar eļļas mērci. Tomātus, sīpolus un papriku sagriež plānās šķēlēs. Uz vienas maizes puses liek papriku, tomātus un sīpolus, pāri liek anšovus, pārkaisa ar sagrieztiem lokiem un rotā ar olīvām. Uzliek otru maizes pusi, ietin folijā, liek aukstumā zem sloga uz stundu. Pasniedz sagrieztas šķēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu