Briežu īpašnieki samērās, kam lielāki un kam garšīgāki!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau ceturto gadu Latvijas un Eiropas briežaudzētāji pulcējas starptautisko pasākumu «Staltbriežu buļļu ciltsvērtības un ģenētiskās kvalitātes noteikšana» un «Dambriežu buļļu ciltsvērtības un ģenētiskās kvalitātes noteikšana» ietvaros, lai samērītos ar savās saimniecībās audzēto staltbriežu un dambriežu vaislas buļļu ragiem, portālu Apollo» informēja Santa Strautiņa, Biedrības «Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācija» biroja vadītāja.

Pasākuma ietvaros š.g. 18.jūnijā norisināsies diženāko briežu ragu īpašnieku noteikšana un godalgoto vaislas buļļu ragu ekspozīcija, kas pieejama arī plašākai publikai. Notiks staltbriežu un dambriežu buļļu ragu vērtēšanas paraugdemonstrējumi biedrības «Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācija» un ārvalstu ekspertu vadībā. Kā arī šķirnes staltbriežu audzēšanas saimniecības apskate.

Staltbriežu vaislas buļļi pēc to ragiem tiek vērtēti 6 vecuma grupās, atsevišķi tiek vērtēti importēto tīrasiņu līniju dzīvnieki un Latvijas Ciltsdarba saimniecībās izveidoto krustoto asinslīniju dzīvnieki, kā arī staltbrieži starptautiskā konkurencē. Dambriežus vērtē starptautiskā vērtējuma klasē.

Apmeklētāji varēs pavadīt labām emocijām bagātu vasaras dienu pie dabas, kur tos priecēs pavāru sacensības restorānu «Bergs», «Pavāru klubs», «Hercogs» un «Palete» pavāru vadībā, kuri sagatavos gardu briežu gaļas maltīti, kuru būs iespēja nobaudīt un sniegt savu vērtējumu par visgardāk sagatavoto sniegumu, būs arī «Lielās Pannas» šovs, uz ekrāna varēs vērot briežu gaļas gatavošanas paraugdemonstrējumus Nikolas Flečeres (Nicole Fletcher, Skotija) vadībā. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt spēkus loka šaušanā, cirvju mešanā un maisu cīņās, kā arī dziedāšanā. Pēc pašu vēlēšanās, visas dienas garumā, būs iespēja apskatīt un pabarot staltbriežus, dambriežus un baltos staltbriežus, varēs redzēt arī mežacūkas.

Pasākums norisināsies 2011.gada 18.jūnijā Siguldas novada Mores pagasta «Saulstaros». Ieejas maksa 30,-Ls personai. Bērniem vecumā līdz 12 gadiem 7,- Ls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu