Baško: jāsamazina kļūdu skaits un jānosedz grieķu līderes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas valstsvienības kapteine Gunta Baško sarunā ar «Apollo» pastāstīja par pirmajiem iespaidiem pēc ierašanās Polijas pilsētā Katovicē, kur jau sestdien izlase uzsāks Eiropas čempionātu.

Komanda uz Poliju devās jau agrā ceturtdienas rītā un pulcēšanās lidostā bija paredzēta jau plkst. 5.00. «Jā, izbraucām agri, taču no otras puses - jau neilgi pēc 9.00 bijām Katovicē, bet treniņš bija tikai 18.30 vakarā, tādēļ bija pietiekami daudz brīvā laika. Pilsētu aplūkot gan nedevāmies, jo miega bads tomēr bija uzkrājies, tādēļ vienkārši pagulējām,» skaidro Baško.  

«Vai pilsētā redzams, ka sestdein sāksies Eiropas čempionāts? Ja godīgi, tad, braucot autobusā, lasīju grāmatu, tādēļ tam nepievērsu uzmanību. Viesnīca ir skaista, jauna un moderna, gultas ir ērtas, istabiņās ir kondicionieris. Vakar bija kādi +25 grādi, šodien gan ir vēsāks un izskatās, ka būs lietus,» stāsta Gunta.

No viesnīcas līdz spēļu zālei, braucot ar autobusu, paiet tikai piecas minūtes. «Ar kājām var aiziet pa desmit minūtēm, lai gan tas jau atkarīgs no tā, cik nu katram raits solis.»

Latvijas izlase pirmo maču Eiropas čempionāta finālturnīrā sāks sestdien, plkst. 13.30 pēc Latvijas laika, kad tiksies ar Georgiosa Dikeulakosa dzimtenes Grieķijas basketbolistēm.

«Jau otro dienu skatāmies viņu kombinācijas,» atklāj Baško. «Pirmais nosacījums panākumam ir limitēt kļūdu skaitu, bet otrais - neļaut iespēlēties pretinieču līderēm Evantijai Malci un Stiliani Kalcidu. Tikmēr mums jāspiež uz groza apakšu, jo auguma pārsvars tomēr ir liels

«Grieķijas komanda patiešām ir ļoti sīksta. Arī nonākušas zaudētājos, viņas turpina cinīties. Kodols palicis tas pats, kas bija pirms diviem gadiem, varbūt vienīgi kāda jaunā spēlētāja nākusi klāt,» pirmās pretinieces raksturo Gunta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu