Dikeulakos: būs jāspēlē no sirds un kā komandai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases galvenais treneris Georgios Dikeulakos intervijā [s:38511] norāda, ka komanda ir gatava Eiropas čempionāta finālturnīram, kas sāksies sestdien, 18. jūnijā.

«Nevērtēšu skaitļos, bet kopumā komanda ir gatava Eiropas čempionātam,» uzskata treneris. «Ir divi ļoti svarīgi aspekti – pirmkārt, mums jāspēlē no sirds un, otrkārt, jāspēlē komandas basketbols. Tas ir ļoti svarīgi, jo mūsu sastāvā nav basketbolistes, kura potenciāli var kļūt par rezultatīvāko visā čempionātā. Jāspēlē komandas spēle. Taču noteikti būs vajadzīgas spēlētājas, kuras spēj pieņemt lēmumus sarežģītās situācijās.»

«Katrā treniņā, katrā tā brīdī centāmies panākt, lai jaunās basketbolistes saprot, ko no viņām gaida, lai viņas varētu kļūt noderīgākas komandai. Pieredzējušajām spēlētājām šajā procesā bija liela nozīme, jo viņas uzmundrināja un palīdzēja jaunajām. Esmu apmierināts, kā tas notiek, bet gaidu ar katru dienu vēl vairāk,» atzīst Dikeulakos.

«Mums ļoti agresīvi jāspēlē aizsardzībā, kā arī ātri un gudri jādarbojas uzbrukumā. Un jāspēlē no sirds. Nevienai komandai nav mūžīga līguma ar Laimes māti, bet katrai spēlētājai ir līgums ar savu sirdi. Kā tas tiks pildīts, tāds būs rezultāts,» uzsver Dikeulakos.

Finālturnīra pirmajā mačā sestdien Latvijas valstsvienība tiksies ar Grieķijas izlases basketbolistēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu