FIFA Japānai ziedos sešus miljonus dolāru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ziedos sešus miljonus dolāru (2,9 miljonus latu), lai palīdzētu atlabt Japānas futbolam pēc postošās zemestrīces un tam sekojošā cunami.

No minētās summas 4,5 miljoni dolāru (2,19 miljoni latu) tiks ziedoti Japānas futbola čempionāta - «J-League» - komandām, tostarp aizvadītās sezonas čempioniem Kašimas «Antlers», kam pēc deviņas balles stiprās zemestrīces jāsalabo stadioni un treniņu laukumi, atklāja Japānas Futbola asociācijas (JFA) prezidents Džundži Ogura.

Savukārt atlikušie 1,5 miljoni dolāru (730 500 latu) tiks izmantoti, lai uzceltu vai atjaunotu treniņu laukumus Mijagi un Fukušimas prefektūrās.

Vēl FIFA ziedos tās oficiālā sponsora «Adidas» futbola bumbas, kreklus, apavus un citu futbola ekipējumu 500 000 dolāru (243 500 latu) vērtībā 15 000 bērnu, kuri dzīvo vietās, kur izdarīti lielākie postījumi.

Ogura šādu ziedojumu lūdza FIFA prezidentam Zepam Blateram, kad viņš maijā apmeklēja Japānu.

«Esmu pateicīgs par atbildi. Mēs jūtamies ļoti priecīgi,» teica JFA prezidents. «Tagad rūpīgi klausīšos, kas cilvēkiem nepieciešams izpostītajos reģionos.«

Tikmēr pati JFA noorganizēja labdarības spēli un ziedoja 200 miljonus jēnu (1,2 miljonus latu).

Kā ziņots, jaunā Vācijas čempionvienība futbolā Dortmundes «Borussia» aizvadīja labdarības maču ar Japānas futbolistiem, kuri spēlē bundeslīgā, un visi ienākumi, kas bija 1,2 miljoni eiro (848 537 latu) lieli, tiks novirzīti Japānu skārušās katastrofas zaudējumu segšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu