ASV piedraud jaunajam «Al Qaeda» līderim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Savienotās Valstis centīsies atrast un nogalināt arī jauno starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderi Aimanu az Zavahiri, ceturtdien solīja ASV spēku augstākais komandieris admirālis Maikls Mallens.

«No mana skatu punkta raugoties, nav nekāda pārsteiguma, ka viņš ir nonācis šajā postenī,» norāda Mallens, komentējot «Al Qaeda» izplatīto paziņojumu, ka par organizācijas jauno vadītāju kļuvis az Zavahiri. «Viņš un viņa organizācija joprojām mūs apdraud, un, tāpat kā mēs centāmies sagūstīt un nogalināt, un arī nogalinājām bin Ladenu, mēs noteikti to pašu darīsim ar Zavahiri.»

60 gadus vecais Zavahiri iepriekš tika uzskatīts par bin Ladena «labo roku» un «Al Qaeda» līdzdibinātāju.

«Al Qaeda» izdotajā paziņojumā teikts, ka «šeihs doktors Aimans az Zavahiri, lai Dievs viņu vada, uzņēmies atbildību kā grupas amīrs [līderis]».

Kādā islāmistu vietnē publicētajā teroristu grupējuma paziņojumā arī solīts turpināt «svēto karu» pret ASV un Izraēlu.

«Ar Dieva palīdzību mēs tiecamies uz patiesības reliģijas iedibināšanu un aicinām mūsu nāciju cīnīties, realizējot džihādu pret atkritējiem iebrucējiem, kuru galva ir krustnešu Amerika un tās kalps Izraēla un ikviens, kas tos atbalsta,» teikts paziņojumā.

Cīņa turpināsies, «līdz visas iebrucēju armijas pametīs islāma zemi».

Tiek uzskatīts, ka Ēģiptē dzimušais Zavahiri mitinās Pakistānā.

Ar bin Ladenu Zavahiri iepazinās Afganistānā, kur abi cīnījās pret padomju spēkiem. Zavahiri palīdzēja vervēt kaujiniekus un izveidot «Al Qaeda».

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) par Zavahiri neitralizēšanu ir izsludinājis atlīdzību 25 miljonu dolāru (12,2 miljonu latu) apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu