Pozitīvais tēls - Stībelis - aizdzen lietus mākoņus Dzintaru koncertzālē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Koncerts, kas sācies astoņos, beidzas ap pusdivpadsmitiem. Ir daļa cilvēku, kas jau aizlavījušies prom, bet šoreiz to drīzāk varētu saukt par labu rādītāju, jo vieniem iemesls ir vilciens, citiem ciet miegošie bērni. Ar to vēlos teikt, ka šajā komforta cienītāju laikmetā, tomēr ir apsveicami, ka uz Stībeļa koncertu (laikapstākļu nelutinātā dienā) cilvēki gatavi doties ar vilcienu. Otrkārt, tiešām lielais bērnu un topošo māmiņu daudzums koncertā liecina, ka Stībeļa mūzika un koncerts ir ģimenei draudzīgs pasākums. 

Citi to sauktu par karmu, citi par Mērfija likumu, bet pozitīvais dziedātājs (drīz jau šķitīs, ka tas ir viņa otrais vārds, jo dziesmas par pozitīvo ir viņa vizītkarte gan pārnestā nozīmē, gan gluži burtiski) jau otro gadu pēc kārtas savā koncerta dienā saņem Jāņu cienīgu lietu, tādējādi divkārt pārbaudot Stībeļa spēju uzlabot cilvēku omu slapjā, vējainā un pavēsā vakarā, Dzintaru koncertzalē. 

17. jūnija vakarā Stībelis prezentēja klausītājiem savu koncertprogrammu «Day by Day». Jau pieminētais lietus to, ka skatītāju jauko noskaņojumu sabojāt neizdosies, šogad saprata īpaši laicīgi un jau pēc otrās dziesmas ne tikai nemanīja lietus lāses, bet arī parādījās vakara saules stari. Tapēc Stībeļa pūles, pārveidojot dziesmu «Lai lietus līst» par anglisko «Let it sing», lai neatkārtotos pagajušā gada scenārijs, kad šī dziesma tika sadzirdēta tur augšā un patiesi sāka līt, izrādījas veltas. Nu labi, labi. Protams, pūles veltas nebija - liriskā dziesma ir skaista arī angļu mēlē. 

Loģiski, ka liela daļa dziesmu bija jau sen, vai mazāk sen zināmie Stībeļa skaņdarbi. Bet nevar nedziedāt - visiem patīk. Un Jānim labi sanāk. Turklāt, labi sanāk ne tikai dziedāt, bet arī komunicēt ar publiku. Stībelis ar skatītajiem runājās, jokojās. Skatītāji - atbild, smejās, plaukšķina un dzied līdzi. 

Koncertu brīžiem caurvija cieņas apliecinājumi (kaverversiju veidā) Jāņa Stībeļa daiļrades ietekmētājiem – tādiem pasaules popmūzikas dižgariem kā Stings, Stīvijs Vonders, Billijs Džoels un grupām kā «Bee Gees», «Tower of Power». 

Tomēr vismīļākās klausītājiem ir Stībeļa izpildījumā pazīstamās dziesmas - «Brown eyes», «Paliec tepat», «Mums paveiksies», «Pozitīvs», «Glāze piena» un citas. «Любовь Настала» nākas pat sākt ar otro reizi, jo pēc pirmajiem akordiem to pāršalc sajūsmas pilni aplausi, kas, ne tikai padara nedzirdamu izpildījumu, bet, šķiet, pat pārsteidz pašu mākslinieku.

Noskaņai - koncerta tituldziesma:


Par koncerta klausītāju garastāvokļa iesildīšanu rūpējās DJ – AG Mixmaster. 

Vēl koncertā uzstājās: 

Pamatsastāvs:
Jānis Stībelis (piano / vokāls), Gints Pabērzs (saksofons), Mārcis Auziņš (ģitāra), Oskars Sproģis (basģitāra), Tiago Loei (perkusijas), Miķelis Vīte (bungas), Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti).

Pūtēju sastāvs:
Māris Jēkabsons, Normunds Katajs-Paeglis, Artis Greckis.

Bekvokālistes:
Aminata Savadogo, Un «Limonāde» - Ieva Katkovska, Kristīne Tkačuka, Iluta Valtere.

Stīgas:
Una Sedola, Līga Veilande, Kristīne Zeltkalne-Voika, Kristīne Bergmane.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu