Krievijas basketbolistēm smaga uzvara pār Slovākiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Smagu uzvaru Eiropas sieviešu basketbola čempionāta pirmajā spēlē sestdien izcīnīja viena no turnīra galvenajām favorītēm - Krievijas valstsvienība.

Iepriekšējā Eiropas čempionāta sudraba medaļu ieguvējas krievietes A apakšgrupas pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 68:66 (12:15, 17:19, 23:17, 16:15) sīvā cīņā pieveica Slovākijas komandu.

Minūti un 40 sekundes pirms pamatlaika beigām Krievija atradās vadībā ar 67:63, tomēr turpinājumā Slovākijai izdevās pietuvoties līdz minimumam - 66:67. Tomēr izcīnīt uzvaru slovākietēm gan neizdevās, jo piecas sekundes pirms cīņas beigām Irina Osipova iemeta vienu no diviem soda metieniem, kas ļāva Krievijai nosargāt nelielo pārsvaru.

Šajā mačā uzvarētājām Marina Kuzina guva 13 punktus, bet Ludmila Sapova izcēlās ar 11 punktiem. Savukārt Slovākijas izlases labā 15 punktus guva naturalizētā amerikāņu basketboliste Erina Lolesa, bet ar desmit punktiem izcēlās Anna Jurčenkova.

Vēl vienā A grupas pirmās kārtas spēlē sestdien Lietuva ar 64:58 pieveica pieveica Turcijas valstsvienību.

Ar uzvaru čempionātu sestdien izdevās sākt arī Melnkalnes valstsvienībai, kas C apakšgrupas pirmās kārtas mačā ar 70:53 (18:15, 19:11, 17:12, 16:15) pieveica mājinieci Poliju.

Uzvarētājām 18 punktus guva naturalizētā amerikāņu basketboliste Anna de Fordža, bet Iva Perovanoviča izcēlās ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām. Savukārt Polijas komandā 11 punktus iekrāja Agņeška Šota.

Otrajā šīs grupas pirmās kārtas spēlē Spānija ar 79:69 apspēlēja papildu kvalifikācijas turnīrā uzvarējušo Vācijas valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu