Kā lietuvieši ir sajūsmā par Kauņu un «Ryanair», tā Kurzeme gaida Tukuma lidostas attīstību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Tukuma lidostas attīstība Kurzemei varētu nodrošināt tūrisma pieaugumu aptuveni par 15% līdz 20%, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Kurzemes Tūrisma asociācijas asociācijas priekšsēdētājs Artis Gustovskis

«Kā lietuvieši ir sajūsmā par Kauņu un «Ryanair», tāpat Kurzeme gaida Tukuma lidostas attīstību. Rīgas lidosta attīstījās līdz ar mazo un lēto biļešu lidsabiedrību darbību, arī Tukumā tā varētu notikt. Prognozēju, ka Kurzeme nebūs gan galvenais galamērķis, taču tūrismā būtu pieaugums aptuveni 15% līdz 20%,» sacīja Gustovskis.

Asociācijas priekšsēdētājs klāsta, ka vidēji gadā Kurzemi apmeklē vismaz pusmiljons tūristu.

«Tikai saskaitot tūristu statistiku Ventspilī, to ir vairāk nekā 400 000. Katrā pilsētā ārvalstnieku skaits ir individuāls, bet, piemēram, Ventspilī tā ir aptuveni puse. Taču šajā pilsētā ir pavisam citi pieejamie līdzekļi. Bieži vien šie tūristi, ja apmeklē Liepāju, aizbrauc arī uz Ventspili un otrādi. Jāatzīst, ka Latvijā tūristu uzskaites sistēmas nav īpaši attīstītas un par šiem datiem jau ilgu laiku strīdas,» sacīja Gustovskis.

Visvairāk tūristu apmeklējot Ventspili, Liepāju, Kuldīgu, kas skaidrojams ar to, ka šajās pilsētās tiek piešķirti salīdzinoši vislielākie tūrisma budžeti un ir izstrādāti konkrēti tūrisma attīstības plāni. Visapmeklētākie objekti Kurzemē tradicionāli esot «Cinevilla», Ventas rumba, Ventspils pils un piedzīvojumu parks, Laumu dabas parks, Kolkas rags, Liepājas Karosta un citi.

Visu interviju ar Gustovski lasiet biznesa portāla «Nozare.lv» sadaļā «Viedokļi, intervijas».

Sabiedriskā organizācija «Kurzemes Tūrisma asociācija» dibināta 2001.gada 25.jūlijā ar mērķi apvienot vienā organizācijā juridiskas personas, kas darbojas Kurzemes tūrisma nozarē, lai kopīgiem spēkiem veidotu tūrisma attīstībai labvēlīgu vidi, pārstāvētu Kurzemes tūrisma intereses valstiskā un starptautiskā līmenī kā arī piesaistītu tūrisma attīstībai dažādu ārvalstu fondu un projektu līdzekļus.

Patlaban asociācijā ir 93 biedri. Asociācijas biedri ir tūrisma profesionāļi, uzņēmēji, Kurzemes pašvaldības un citas tūrisma organizācijas.

Asociācija izdevusi «Kurzemes tūrisma karti», katru gadu piedalās tūrisma izstādēs Latvijā un citur Eiropā, organizē akciju «Apceļo Kurzemi» un pasniedz «Lielā Jēkaba» balvu veiksmīgākajiem Kurzemes uzņēmējiem.

Pērn asociācija saņēmusi ES fondu atbalstu projekta «Kurzemes tūrisma asociācijas darbības pilnveidošana» izstrādei. Projekta laikā no pagājušā gada 1.septembra līdz šī gada 30.aprīlim asociācija devās pieredzes apmaiņā uz Nīderlandi, izstrādāja tūrisma attīstības plānu, izveidoja informācijas sistēmu «e-gids», parakstīja sadarbības memorandu ar NVO un Ministru kabinetu, rīkoja tūrisma konferenci un veidoja rokasgrāmatu tūrisma pakalpojumu attīstībai. Projekta kopējais finansējums bija 15 962 lati no kuriem 93% ir publiskais finansējums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu