Sipenieces un Krauzes vietā Ventspils «Jūras svētkiem» atrasti citi vadītāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Baibas Sipenieces-Gavares un Valtera Krauzes vietā ir atrasti citi Ventspils Jūras svētku vadītāji, aģentūrai LETA sacīja Ventspils Kultūras centra direktore Valda Gulbe. Viņu vārdi gan pagaidām tiek turēti noslēpumā, jo šis jautājums vēl esot jāskata domes komisijā.

Sipenieces-Gavares un Krauzes aizvietotāji ir pasākumu vadītāji un aktieri, piebilda Gulbe.

Kultūras centra direktore akcentēja, ka Jūras svētkiem nebūs viens, bet gan vairāki vadītāji, un katram no tiem būs sava loma. Šogad Jūras svētku tēma būs «Kāzas». Četras stundas ilgā procesijā Ventas promenādē tiks izspēlēts stāsts par to, kā Neptūns ved savu meitu Nāru izprecināt kādam puisim no Ventspils. Sipeniecei-Gavarei un Krauzem šajā stāstā bijusi paredzēta vedēju loma, bet, tā kā viņi sākumā piekrituši, bet vēlāk atteikušies piedalīties šajā pasākumā, vedēju lomām sameklēti citi aktieri. Vadītāju nomaiņas dēļ nekādas izmaiņas svētku scenārijā nav paredzētas, piebilda Gulbe.

Kā ziņots, Sipeniece-Gavare ir atteikusies no Jūras svētku programmas vadīšanas Ventspilī šī gada 9.jūlijā.

8.jūnijā Rīgā uz AB dambja akcijā «Oligarhu kapusvētki» Sipeniece-Gavare paziņoja, ka iepriekš saņēmusi uzaicinājumu 9.jūlijā vadīt Jūras svētkus Ventspilī un piekritusi, kaut arī apzinājusies, ka neviena cita pilsēta nav tik bagāta kā Ventspils un nevar atļauties rīkot šādus svētkus. Tomēr viņa noslēgusi kompromisu ar savu sirdsapziņu un piekritusi.

Viņa esot aizmirsusi atgādināt sev, ka Ventspilī ir viens cilvēks, kas iztirgojis Latviju. Sipeniece teica, ka pēdējo nedēļu notikumi likuši aizdomāties, vai nav par daudz sev melots, un viņi kopā ar Valteru Krauzi pieņēmuši lēmumu Ventspilī svētkus nevadīt, lai gan honorārs «nebija nekāds mazais».

«Kamēr Ventspilī valdīs mazais barons, mēs tur nevadīsim nekādus pasākumus. Aivar Lemberg, es zinu, ka tev, iespējams, ir ļoti daudz naudas, bet tu esi pazaudējis labo vārdu uz mūžiem un nevarēsi to nekad ne par kādu naudu nopirkt,» teica Sipeniece-Gavare.

Ventspils pilsētas pašvaldība iepriekš pauda neizpratni par to, kādā veidā svētku vadīšana vienā no lielākajām Latvijas pilsētām, ko Sipeniece-Gavare jau vairākkārt ir darījusi, ir saistīta ar koruptīvām sistēmām, oligarhiem un reklāmas kampaņām.

«Jūras svētki Ventspilī ir ikgadējs pasākums, kas jau kopš pagājušā gadsimta 90.gadu vidus notiek jūlija otrajā nedēļas nogalē neatkarīgi no politiskās sistēmas valstī, Valsts prezidenta (ne)aizvainotības pakāpes un tā, vai ir vai nav gaidāmas vēlēšanas. Jūras svētku pasākumi ik gadu priecē ne tikai ventspilniekus, bet arī vairākus desmitus tūkstošus pilsētas viesu,» paziņojumā medijiem iepriekš skaidroja Ventspils pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu