Visbīstamākais meļu tips - romantiķis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Romantiskais melis klusībā tic, ka ir Džeimss Bonds...

«Dabiskais melis» ir cilvēks, kuram ir sirdsapziņa, bet kurš ir pārliecināts par savām krāpšanās spējām un ir darījis to kopš bērnības. Šie cilvēki bieži vien ir iemācījušies melot saviem vecākiem, lai izvairītos no briesmīgā soda, kas tos sagaidītu, ja viņi teiktu patiesību. Daudzi dabiskie meļi izmanto šīs spējas un kļūst par juristiem, tirgotājiem, starpniekiem, aktieriem, politiķiem vai spiegiem.

«Nedabiskais melis» ir cilvēks, kuru vecāki bērnībā pārliecinājuši, ka viņam nav iespējams melot un ka vecāki vai kāds cits vienmēr melus atklās. Šie nabaga muļķīši iet pa dzīvi, klāstīdami ikvienam patiesību par it visu, apgalvodami: «Es nekad nemeloju!» — un izsaukdami pret sevi dusmas un nepatiku no ikviena, ko satiek.

Viens no bīstamākajiem meļu tipiem, kādu var satikt sievietes, ir «romantiskais melis». Kad romantiskais melis darbojas, vairākums sieviešu galīgi nesaprot, kas notiek. Daži romantiskie meļi specializējas fakta noklusēšanā, ka ir precējušies, bet citi, lai iegūtu cieņu un šķistu seksuāli pievilcīgāki, notēlo, ka ir juristi, ārsti, veiksmīgi biznesmeņi.

Šos meļus neierobežo nekas cits, kā vien pašu iztēles spējas. Rezultātā viņi sievietei var nodarīt lielu ļaunumu emocionāli, psiholoģiski un bieži vien arī finansiāli. Parasti romantiskā meļa galvenais mērķis ir dabūt naudu, mājvietu, seksu un citus labumus no sievietes, kurai nav nekādu aizdomu. Viņš izliekas, ka pretī sniedz aizrautību un mīlestību.

Psihoterapeitu kabineti ir pilni ar gudrām, pārtikušām sievietēm, kas kļuvušas par romantisko meļu upuriem, turklāt dažas citādi saprātīgas sievietes kļūst par viena tipa vīriešu upuriem vairākkārt. Emocionālie postījumi un pašcieņas zudums, kas rodas šo sastapšanos dēļ, krietni pārsniedz materiālos zaudējumus. Tas sievietei var atstāt emocionālas rētas un radīt pārliecību, ka nekad vairs nevajag uzticēties vīriešiem.

Romantiskie meļi parādās it visur, tie vairojas arī interneta sarunu portālos, kur lielākā daļa cilvēku melo un viss notiek. Daudzi uzskata, ka sieviete, ko «aptinis ap pirkstu» romantiskais melis, ir lētticīga vai pat stulba, bet tā gluži nav. Romantiskā meļa galvenais talants ir spēja notēlot ticamus melus pietiekami ilgi, lai savaldzinātu upuri. Sieviete kļūst akla pret meliem vai noliedz tos pat tad, ja viņas draugiem un ģimenei šie meli šķiet acīmredzami.

Sievietei vienmēr ir lietderīgi vienoties ar kādu tuvu draugu, ka gadījumā, ja viņa traki iemīlēsies, draugs būs pilnvarots slepeni pārbaudīt vīrieša finansiālo stāvokli un attiecības ar policiju. Ja šis cilvēks ir izpelnījies neuzticību jebkur pasaulē, tad tas ir tieši šāds gadījums, un kāpēc gan nolikt pa tvērienam arī jūsu finanses un jūtas? Ir sievietes, kas pretojas šai domai ar parasto frāzi — «Mīlestība uzvarēs visu». Viņas parasti ir tās, kuras atkārtoti iekaro romantiskie meļi.

Ja kāds ir atbrīvojies no liekā svara, pārstājis dzert, lietot narkotikas vai dabūjis darbu, lai padarītu sevi pievilcīgāku, jūs varētu painteresēties par viņa motīviem. Vai viņš patiesi paliks tievs, strādās, nedzers un nelietos narkotikas, ja saistīsies ar jums? Leopardi reti kad maina plankumus. Vienīgās attiecības, kas var turpināties ilgi, ir attiecības, kas balstītas uz godīgumu.

Vienīgās pastāvīgās pārmaiņas ir tās, kuras mēs veicam paši savā labā.

Ja jūs būtu kādas korporācijas personāla menedžeris un kāds vēlētos iegūt jūsu uzticību, jūs taču vēlētos uzzināt pēc iespējas vairāk par viņa pagātni, vai ne? Ja jūs meklējat partneri ilgam laikam, vajadzētu rīkoties tāpat. Labākais informācijas avots ir cilvēka iepriekšējais partneris. Ja jūs vai kāds jūsu draugs «nejauši» ar viņu saskrienas, šis cilvēks parasti vairāk nekā labprāt sniedz svarīgu informāciju.

Tas var izskatīties pēc okšķerēšanas, tomēr tieši tā parasti rīkojas mīlētāji Japānā. Viena ģimene iepazīstina ar savas meitas vai dēla curriculum vitae nākamā znota vai vedeklas ģimeni, un sarunas un apspriešanās notiek, pat pirms ir norunāta pirmā satikšanās. Tas iespējamam pārim ļauj izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem nākotnē. Ja jūs vēlaties preci paturēt ilgu laiku, vienmēr ir lietderīgi pārbaudīt tās derīgumu. Nekļūstiet ne par romantisku frāžu, ne trakojošu hormonu upuriem!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu