Eksperti brīdina: E.coli baktērija inficē dzeramo ūdeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Dzīvībai bīstamā E.coli baktērija, no kuras Vācijā miruši 42 cilvēki, var atrasties dzeramajā ūdenī, brīdina eksperti. «Šādu secinājumu eksperti izdarījuši pēc tam, kad baktērija atrasta ūdens tilpnē netālu no Frankfurtes pie Mainas,» vēstī ārvalstu mediji.

«Nav izslēgts, ka baktērija jau ieperinājusies apkārtējā vidē,» intervijā žurnālam «Spiegel» atzīmējis Minsteres universitātes klīnikas higiēnas institūta direktors Helge Karks. «Baktērija pielāgojas un var atkal nonākt cilvēku organismā.»

Savukārt Bonnas universitātes klīnikas higiēnas institūta direktors Mārtins Eksners uzsver - risks, ka saindēties var dzeramais ūdens, netiek novērtēts. Pēc viņa teiktā, īpaši bīstama būtu situācija, ja E.coli baktērija nonāktu dzeramā ūdens padeves sistēmā lauku rajonos, kur ūdens kvalitāte tiek pārbaudīta salīdzinoši retāk nekā apdzīvotākos rajonos.

Saskaņā ar Pasaules veselības aizsardzības organizācijas pētījumu, Bādenē-Virtembergā zarnu baktērijas konstatētas piecos procentos no mērījumiem, kas veikti nelielās ūdens padeves sistēmās un privātajās akās.

Eiropā no E.coli baktērijas miruši jau 43 cilvēki. Viens mirušais reģistrēts arī Šveicē, visi pārējie - Vācijā. 850 cilvēki pašlaik atrodas smagā stāvoklī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu