Strīķe atceļ Vilnīša lēmumu par Vilka atbrīvošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe ir atcēlusi Normunda Vilnīša lēmumu par Alvja Vilka atbrīvošanu no amata, aģentūru LETA informēja Vilks.

Vilks norādīja, ka kopš šodienas viņš ir atsācis pildīt KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos pienākumus.

LETA jau ziņoja, ka 13.maijā Vilnītis pēc disciplinārlietas materiālu izvērtēšanas izlēma par sava vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos - Vilka - atbrīvošanu no amata. Disciplinārlieta tika ierosināta, lai izvērtētu iespējamos pārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar «nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot vecākās nozares amatpersonas pienākumus PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta «Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja attīstība un nostiprināšana» īstenošanā».

KNAB arodbiedrība asi kritizēja Vilnīša lēmumu un pauda sašutumu par tās biedra atbrīvošanu no amata bez saskaņojuma ar arodbiedrību.

Balstoties uz Vilka sniegtajiem materiāliem, arodbiedrība izvērtēja lietas apstākļus un priekšnieka rīkojumu un konstatēja ļoti daudz materiālo un procesuālo tiesību normu pārkāpumu. Savu izvērtējumu arodbiedrība iesniedza Vilnīša atvaļinājuma laikā viņa amata pienākumu izpildītājai Jutai Strīķei, lūdzot izvērtēt rīkojumu izdošanas pamatojumu un pašas iestādes izdoto administratīvo aktu, skaidroja Dravniece.

Kā atzīmēja arodbiedrības priekšsēdētāja, Strīķe, izskatot arodbiedrības iesniegumu, lietas izvērtēšanai izveidojusi komisiju, kura atzinusi, ka nav pietiekamu pierādījumu Vilka vainai, par ko viņš tika sodīts ar atbrīvošanu no amata. Arodbiedrības un komisijas secinājumi tika nodoti Vilnītim izvērtēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu