Obradovičs otro reizi atzīts par Eirolīgas labāko treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas aizvadītās sezonas labāko treneri nosaukts Grieķijas komandas Atēnu «Panathinaikos» galvenais treneris Zeļko Obradovičs, kurš saņems Aleksandra Gomeļska vārdā nosaukto balvu.

Aizvadītajā sezonā «Panathinaikos» pēc gada pārtraukuma triumfēja turnīrā. Kopā 50 gadus vecā Obradoviča vadībā komanda Eiropas spēcīgākajās klubu sacensībās uzvarēja jau piekto reizi.

Balva tiek pasniegta kopš 2005. gada, un Obradovičs to ieguvis otro reizi. Pirmoreiz serbs apbalvojumu saņēma 2007. gadā.

Obradovičs Dienvidslāvijas izlases sastāvā jau kā spēlētājs vienu reizi kļuva par pasaules čempionu, bet trenera karjerā viņa sasniegumu klāsts ir ļoti iespaidīgs - astoņas uzvaras ULEB Eirolīgā, divreiz iegūts Saportas kauss, 12 reizes triumfēts nacionālajos čempionātos un septiņas reizes arī kausa izcīņā. Tāpat viņš kā Serbijas izlases treneris uzvarējis pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī ieguvis sudrabu olimpiskajās spēlēs.

Par aizvadītās sezonas otro labāko treneri atzīts Izraēlas komandas Telavivas «Macccabi Electra» vadītājs Deivids Blats, kura komanda aizkļuva līdz finālam, bet trešo vietu ieguva Simone Pjandžāni no Itālijas komandas Sjēnas «Montepaschi».

Balva Aleksandra Gomeļska vārdā nosaukta, jo viņš no 1958. līdz 1960. gadam palīdzēja Rīgas ASK komandai uzvarēt pirmajos trīs Eirolīgas turnīros. Viņš mira 2005. gadā 77 gadu vecumā, un kopš tā laika sezonas labākā trenera balva nosaukta viņa vārdā.

Bez Obradoviča balvu divreiz saņēmis vēl tikai Itālijas basketbola speciālists Etore Mesina, bet pa reizei to ieguvuši Čavi Paskvale, Duško Vujosevičs un Pini Geršons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu