Jansons: psiholoģiskais spiediens bija, Bertānam pāragri pārmest

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas U-19 basketbola izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons pēc pirmās spēles pasaules čempionātā sacīja, ka spēlētāji ir jutuši atbildību savu skatītāju klātbūtnē.

«Bijām gatavi, ka Taivāna tā spēlēs. Redzēju spēles Āzijas čempionātā, taču jāatzīst, ka viņi tomēr nedaudz pārsteidza ar sīksto spēli. Runājot par Dāvi Bertānu - ar viņu runāsim, bet jāsaprot, ka viņam vēl ir 18 gadu, tikko draftēts NBA, spēlēja savu līdzjutēju priekšā - mājās,» rezumēja Jansons, no kura teiktā var nojaust, ka pāragri viņam pārmest centību, piezīmes un agresīvo spēli. «Atcerēsimies, kādi mēs bijām viņa vecumā.»

«Par tiesnešiem nerunāšu. Piezīmes abām komandām sadalītas līdzīgi. Gaidījām, ka spēlē būs cīņa par katru bumbu. Paldies puišiem, kuri izcīnīja pirmo uzvaru pasaules čempionātos.»   

Par nākamajiem pretiniekiem - Austrāliju un Argentīnu

«Redzēju abu komandu savstarpējo spēli no otrās ceturtdaļas. Abas ir pasaules klases komandas. Jāsaprot, ka pret šīm komandām mums nebūs par 40 atlekušajām bumbām vairāk, mums jābūt gataviem diametrāli pretējai spēlei. Spēlētāji ir fiziski spēcīgi. Jādomā, ar kādiem ieročiem mēs varam iziet laukumā pret viņiem.»

Laukumā neizgāja Dāvis Čoders. Jansons saka, ka arī nespēlēs piektdien. «Čoderam angīna. Tagad viņš un visi, kas bija ar viņu vienā istabiņā, iziet zāļu kursu. Rīt noteikti nespēlēs, iespējams, palīdzēs komandai nākamajā posmā,» atbildēja treneris.

«Zālē bija liels karstums. Atceros pērn spēli Viļņā U-18 Eiropas čempionātā, kad spēlējām pret Poliju. Tad bija lielāks karstums, bet bumbas bija iespēlētas, šodien spēlējām ar pilnīgi svaigām, kuras slīdēja ārā no rokām.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu