Policija atklāj marihuānas audzētavu Vācijas Zaļo partijas biroja puķu podos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Vācijas Zaļo partiju satricinājis jauns skandāls, kad policija partijas birojā Gērā puķu podos atrada augam marihuānu, vēsta laikraksts «Thüringische Landeszeitung».

Policija izmeklē iespējamu likumpārkāpumu narkotisko vielu nelegālās aprites jomā, lai gan pirmstiesas izmeklēšanas ziņojumos teikts, ka augi tikuši izmantoti tikai kaņepju ražošanai. Prokuratūrai būs jālemj, vai izvirzīt apsūdzību, ziņo laikraksts.

Valsts politiķi, viņu starpā arī Tīringenes parlamenta līderis no Kristīgo demokrātu savienības Volfgangs Fīdlers, asi kritizē notikušo. Viņš uzskata, ka visiem Zaļo partijas biedriem, kuri atbalstīja marihuānas audzēšanu, ir jāatkāpjas no sava amata.

Viena no Zaļo partijas līderiem Tīringenē Astrīda Rote-Beinliha apgalvoja, ka par augiem neko nav zinājusi, un tagad pieprasa darbiniekiem paskaidrojumus.

Kad partijas biedrei Danielai Hofmanei-Vēberei jautāja, kā augi nonākuši birojā, viņa atbildēja: «Arī mēs to gribētu zināt. Neviens neticēs, ka mēs šeit audzējam kaņepes.»

Šonedēļ šis ir jau otrais incidents, kas iedragā Zaļo partijas prestižu - nedēļas sākumā par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā Berlīnē tika aizturēts partijas kampaņu vadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu