Gomeļskis: labākie NBA spēlētāji nedosies uz Eiropu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Labākie NBA spēlētāji lokauta laikā nedosies uz Eiropu, uzskata pazīstamais krievu basketbola komentētājs Vladimirs Gomeļskis.

NBA ceturtdien oficiāli paziņoja par lokauta sākšanos, jo klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija nespēja parakstīt jauno kolektīvo vienošanos. Pašreizējā kolektīvā līguma termiņš beidzās 30. jūnija pusnaktī, tāpēc līdz ar 1. jūliju sākās lokauts.

Lokauta laikā komandām aizliegts veikt jebkādas darbības ar spēlētājiem, bet paši basketbolisti nedrīkst atrasties komandu telpās vai sporta zālēs.

Kā uzskata Gomeļskis, uz Eiropas klubiem var aicināt tikai brīvos aģentus. Piemēram, Andreju Kiriļenko, kuram beigušās līgumsaistības ar Jūtas «Jazz» komandu.

«Eiropas komandām nav izdevīgi aicināt spēlētājus ar spēkā esošiem līgumiem, jo pēc lokauta beigām viņiem 48 stundu laikā jābūt NBA klubu rīcībā,» aģentūrai «RIA Novosti» skaidroja Gomeļskis. «Brīvo aģentu, ar kuriem varētu noslēgt pilnvērtīgu līgumu, nav nemaz tik daudz. Viens no tādiem spēlētājiem ir Kiriļenko, kurš varētu atbraukt uz Eiropu.»

Gomeļskis uzsvēra, ka Eiropas klubos varētu parādīties arī citi «otrā ešelona» spēlētāji, tomēr ir acīmredzams, ka tie «nebūs tādas zvaigznes kā Lebrons Džeimss vai Kobe Braients».

«NBA zvaigznes, kuriem alga ir 15 miljoni dolāru (7,2 miljoni latu) sezonā, nebrauks uz Eiropu, jo tas viņiem ir pārāk riskanti. Bet brīvie aģenti (otrā ešelona spēlētāji) varētu ieinteresēt kādus Eiropas klubus,» izteicās Gomeļskis.

Tāpat Gomeļskis uzskata, ka līdz rudenim NBA klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija tomēr vienosies par jauna kolektīvā līguma nosacījumiem.

«Līdz ko sapratīs, ka naudu zaudē gan vieni, gan otri, viņi sāks meklēt kompromisu, un tāda iespēja vienmēr pastāv. Domāju, ka oktobrī sāksies rosība un beigās tiks parakstīta jauna kolektīvā vienošanās,» piebilda Gomeļskis.

NBA klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija vēl ceturtdien aizvadīja pēdējās sarunas par jauno kolektīvo līgumu, tomēr pēc trīs stundu ilgām diskusijām kompromiss netika atrasts, un abas puses pavēstīja par lokauta sākšanos. Līdz ar to ir apdraudēta 2011./2012. gada sezonas norise.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu