FIBA prezidents: ceru, ka Baltijas valstis nākotnē rīkos pasaules čempionātus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) prezidents Ivans Mainīni šodien, viesojoties Liepājā, kur notiek pasaules čempionāta U-19 vecuma grupā spēles, atzinīgi novērtēja Latvijas pilsētu gatavību čempionāta rīkošanai un vēlēja Baltijas valstīm arī turpmāk rīkot pasaules mēroga basketbola pasākumus, aģentūru LETA informēja sacensību preses sekretārs Māris Noviks.

«Latvija ir basketbola valsts ar labu basketbola vēsturi,» Liepājas mēra Ulda Seska rīkotajā pieņemšanā atpūtas centrā «Libava» teica Mainīni. «Par to pārliecinājos jau 2009. gadā, kad apmeklēju Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm. Kopā ar partneriem Liepājas, Valmieras un Rīgas pašvaldībās novēlu jums sarīkot lielisku pasaules čempionātu. Ceturtdien Valmierā pārliecinājos, ka čempionāta dalībniekiem ir nodrošināti labi dzīvošanas apstākļi un sacensību sportiskais līmenis ir augsts. Ceru, ka Baltijas valstis nākotnē rīkos arī citus pasaules mēroga basketbola turnīrus.»

Gandarījumu par turnīra norisi Liepājā pauda arī Sesks. «Iepriekšējos divos gados rīkojām Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm un U-20 vecuma grupas čempionātu jaunietēm. Pasaules čempionāts ir nākamais svarīgais solis. Darīsim visu, lai pasaules čempionāta spēles Liepājā noritētu augstākajā līmenī.»

Tikmēr Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps uzsvēra, ka Latvija pirmo reizi rīko pasaules čempionātu, pateicās pilsētas vadībai un novēlēja labus panākumus sacensību dalībniekiem.

«Liepājnieki ir viesmīlīgi cilvēki, tāpēc aicinu viesus iepazīt pilsētu un pārliecināties par to klātienē,» izteicās Šneps.

Kā ziņots, ceturtdien B apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Latvija ar 85:67 pārliecinoši uzvarēja Taivānas valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu