Ušakovs tomēr nepretendēs uz valsts palīdzību ārstēšanas izdevumu segšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), pēc pārrunām ar savu ģimeni pieņēmis lēmumu nepretendēt uz valsts palīdzību ārstēšanas izdevumu segšanā, portālu «Apollo» informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Pirms tam Ušakova ģimene vērsās Veselības norēķinu centrā (VNC) ar lūgumu sniegt palīdzību, lai apmaksātu izdevumus, kas saistīti ar ārstēšanos Berlīnes klīnikā «Charite».

«Laikā, kad es atrados reanimācijā medikamentozā miega stāvoklī, mana ģimene, draugi un kolēģi nezināja, cik ilga būs ārstēšana, ar ko tā beigsies un cik rezultātā tā izmaksās. Jāņem vērā arī tas, ka sākotnēji pastāvēja iespēja, ka būs nepieciešama aknu transplantācija. Vienīgais, kas bija zināms, ka ārstēšanās Berlīnes klīnikā varētu izmaksāt desmitus, sliktākajā gadījumā pat simtus tūkstošus latu. Rezultātā mani tuvinieki vērsās pie sabiedrības ar lūgumu pēc palīdzības. Tika arī pieņemts lēmums vērsties Latvijas Republikas Veselības ministrijas Veselības norēķinu centrā, jo atsevišķos likumā noteiktajos gadījumos valsts sniedz palīdzību, lai apmaksātu ārstēšanos ārvalstīs. Ja situācija atbilsts likuma normām, šāda palīdzība pienākas katram Latvijas iedzīvotājam,» skaidro Ušakovs.

Ušakovs atzīmē, ka, pateicoties Latvijas iedzīvotāju atbalstam, īsā laikā viņa ģimenei izdevies savākt nepieciešamos līdzekļus. «Esmu bezgala pateicīgs katram, kas sniedza šo palīdzību. Saskaņā ar provizoriskajiem aprēķiniem, šo līdzekļu pietiks ne tikai ārstēšanās izdevumu apmaksai, bet arī labdarībai, konkrētāk – lai palīdzētu bērniem,» stāsta mērs.

Paralēli tam norisinājās arī pārrunas ar VNC un par to tika informēta sabiedrība. Tāpat tika paziņots, ka gadījumā, ja valsts sniegs palīdzību, visi saziedotie līdzekļi tiks novorzīti labdarībai.
VNC pagaidām vēl izskata Ušakova ģimenes iesniegumu, taču mērs norāda, ka «situācijā, kad tiek samazināti budžeta izdevumi, tai skaitā arī veselības aprūpei, katra santīms ir svarīgs».

«Pateicoties tik daudzu cilvēku atbalstam un savāktajiem ziedojumiem, manā gadījumā ir iespējams ekonomēt valsts līdzekļus, kas ir domāti Latvijas iedzīvotāju ārstēšanai ārvalstīs. Tāpēc, aprunājoties ar ģimeni, esmu pieņēmis lēmumu nepretendēt uz valsts atbalstu. Tuvākajā laikā attiecīgs iesniegums no manis tiks nodots VNC. Savukārt pilna atskaite par ārstēšanās izdevumiem, ārstēšanās procesu un savāktajiem ziedojumiem tiks sniegta neilgi pēc manas atgriešanās Rīgā,» atzīmē Ušakovs, un piebilst «Un tagad es vēlreiz vēlos no sirds pateikties visiem, kas atbalstīja mani un manu ģimeni šajā grūtajā periodā». 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu