Grupa «100 Debija» ir kļuvusi «pilngadīga»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Atskatoties uz 18 gadus seniem notikumiem, šonakt savu «pilngadības» jubileju atzīmēja 90-tajos gados Latvijā populārā grupa «100 Debija». 

Toreiz - 1993. gada naktī no 3. uz 4. jūliju, Ogres estrādē, izpildot grupas «Jumprava» dziesmas «Vēlreiz» cover versiju, muzicējošo DJ apvienība sevi pieteica plašākam klausītāju lokam un laika posmā līdz 2000. gadam Latvijā izdeva 4 studijas albumus un labāko dziesmu izlasi, kopumā pārdodot ~80 000 albumu kopiju, kā arī sniedza 412 koncertus. 

Jāpiemin, ka kopš 2000. gada grupa «100 Debija» savu aktīvo darbību ir pārtraukusi, bet tās pamatsastāva dalībnieki - Agris Semēvics un Modris Skaistkalns ir kopīgi darbojušies dažādu muzikālo projektu producēšanas un menedžmenta jomā. Šogad gan Semēvics, gan Skaistkalns ir uzsākuši muzikālu darbību ārpus «100 Debija», katrs individuāli savā muzikālajā projektā. 

Modrim tā ir grupa «Gaisā! [On The Air]», ar kuru viņš ir veiksmīgi startējis «Latviešu Radio» rīkotajā «Mikrofona 2011» aptaujā, ar paša sarakstīto kompozīciju «Lieliskai» jau mēnesi atrodoties 10 populārāko dziesmu sarakstā. «Gaisā! [On The Air]» otrais singls klausītājus varētu sasniegt vēl šovasar… 

Savukārt Agris šī gada sākumā publiskoja savu pirmo radio singlu «Paralēli» un jau pēc nedēļas, tieši savā dzimšanas dienā - 11. jūlijā, izziņos jaunāko darbu - dziesmu «Tu Satriecošā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu