LFF diskvalificē Kačanovu līdz 1. septembrim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija (DK) pirmdien nolēma uz gandrīz diviem mēnešiem līdz 1.septembrim diskvalificēt pagājušās sezonas Latvijas čempionvienības «Skonto» aizsargu Denisu Kačanovu.

Šajā laikā Kačanovam kluba sastāvā aizliegts piedalīties jebkādās sacensībās.

Kā ziņots, «Ventspils» komanda Kačanovam bija pieprasījusi mūža diskvalifikāciju par viņa rupjo spēli Baltijas klubu turnīra - «Triobet» Baltijas līgas - finālmačā. Šajā cīņā, kurā uzvaru ar 2:1 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā izcīnīja «Skonto», kādā no epizodēm Kačanovs asi nospēlēja pret «Ventspils» komandas aizsargu Vladimiru Bespalovu.

31 gadu vecais Kačanovs, kurš «Skonto» komandai pievienojās pirms šīs sezonas, iepriekš spēlēja tieši «Ventspils» komandā, tomēr atstāja to pēc tam, kad viņš tika vainots totalizatora darījumos. «Ventspils» rindās aizsargs aizvadīja 140 spēlēs, kurās guva piecus vārtus. Tāpat Kačanovs arī aizvadījis 28 spēles Latvijas valstsvienībā.

Zīmīgi, ka Vladimirs Bespalovs ir «Ventspils» komandas prezidenta Sergeja Bespalova dēls. Tagad «Ventspils» vienība ziņo, ka Vladimiram Bespalovam būs nepieciešama ilgstoša ārstēšanās un ir šaubas par viņa futbolista karjeras turpinājumu.

««Ventspilī» aizvadot ilgus gadus, Kačanovs nopelnīja vairāk par 300 000 dolāru (147 000 latu), taču, spēlējot tieši pret «Ventspils» spēlētājiem, viņš izrāda savu psiholoģisko nestabilitāti,» bija teikts «Ventspils» kluba pagājušajā mēnesī izplatītajā paziņojumā.

2009. gada rudenī «Ventspils» Kačanovu kopā ar uzbrucēju Vitu Rimku diskvalificēja no komandas sastāva, plašāk nepaskaidrojot šādas rīcības iemeslus. Vēlāk viņš pameta «Ventspils» komandu, bet pagājušā gada aprīlī tika publiskota informācija par viņa iespējamo saistību ar likmēm totalizatoros un negodīgu spēli.

Latvijas virslīgas čempionāta kopvērtējumā pašlaik «Ventspils» ar 35 punktiem 15 spēlēs atrodas līderpozīcijā, bet «Skonto» futbolisti ar 29 punktiem ieņem ceturto pozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu