Skolā zvana vietā izmanto nesprāgušu mīnu

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugandā kādā skolā par zvanu izmantots nesprādzis mīnmetēja šāviņš, AFP pirmdien paziņoja atmīnēšanas aktīvistu grupas «Anti-Mines Network Rwenzori» (AMNET-R) koordinators Vilsons Bvambale.

«Tas bija milzīgs šoks,» viņš piebilda.

«Apakša bija tukša, tāpēc viņi to izmantoja kā zvanu, bet detonators augšpusē joprojām bija darba kārtībā. Par laimi, neviens nebija iesitis ar pietiekamu spēku, lai mīna eksplodētu,» skaidroja Bvambale.

Pamatskolā mācās aptuveni 350 bērnu, un tā atrodas kilometru no Ugandas robežas ar Kongo Demokrātisko Republiku (KDR).

AMNET-R koordinators atklāja, ka viņa komanda šo mācību iestādi apmeklējusi pēc vietējās kopienas līdera pamudinājuma.

Pēc šausminošā atklājuma Bvambale sasaucis šokētos skolotājus uz apspriedi, kurā atklājies, ka skola nesprāgušo mīnu zvana vietā izmanto jau trīs gadus.
«Mēs (..) to nolikām drošākā vietā un ieteicām skolai meklēt ko citu, ko var izmantot par gongu,» piebilda Bvambale.

Viņš norādīja, ka šis reģions ir pilns ar nesprāgušiem artilērijas šāviņiem, kas palikuši no pāri no valdības operācijām pret musulmaņu nemierniekiem pirms sešiem gadiem.
Pērn AMNET-R grupa, apciemojot kādu skolu, vienā no klasēm atklāja rokas granātu, kuru tur, neko ļaunu nenojaušot, turēja kāds skolotājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu