Lazanja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

300 g lazanjas plākšņu
400 g maltas cūkgaļas
400 g maltas liellopu gaļas
1 kg tomātu
2 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
sāls
pipari
muskatrieksts
zaļumi
500 g siera
250 g saldā krējuma
ēdamkarote sviesta

Pagatavošana:

Sviestā apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, pieliek liellopu un cūkgaļu, turpina cept. Kad gaļa apcepusies, pieliek sagrieztus tomātus bez mizas (tomātus applaucē karstā ūdenī un mizu noņem), saldo krējumu, sāli, piparus, rīvētu muskatriekstu un sasmalcinātus zaļumus. Mērci uzvāra, noņem no uguns.

Cepamtraukā ielej nedaudz mērces, uz tās liek lazanjas plāksnes, atkal uzlej mērci, uzkaisa nedaudz rīvēta siera, atkal liek plāksnes. Noslēdz ar mērci, pārkaisa ar sieru. Traukam uzliek foliju, cep 195 grādos 35 - 40 minūtes. Pēdējās desmit minūtes foliju noņem. Kad lazanja izcepta, to atstāj siltumā uz 15 minūtēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu