Gruzijā par spiegošanu aiztur fotogrāfus, arī prezidenta personīgo fotogrāfu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Aizdomās par spiegošanu ārvalstu labā Gruzijā ceturtdien aizturēti četri fotokorespondenti, viņu vidū arī prezidenta Mihaila Saakašvili personīgais fotogrāfs, informē Iekšlietu ministrija.

«Arestanti tiek apsūdzēti par slepenu darbību ārvalstu izlūkdienestu labā pret Gruzijas interesēm,» teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Aģentūras «Associated Press» fotogrāfs, kurš arī naktī uz ceturtdienu tika aizturēts, atbrīvots bez apsūdzību izvirzīšanas.

«Ir izvirzītas ļoti nopietnas apsūdzības,» sacīja iekšlietu ministra vietniece Eka Zguladze, norādot, ka izmeklēšana saistībā ar apsūdzībām turpinās.

Arestētais Saakašvili fotogrāfs Iraklijs Gedenidze uzņēmis daudzus prezidenta fotoattēlus, kas vēlāk publicēti starptautiskajos medijos.

Apcietinājumā paturēti Zurabs Kurcikidze no Eiropas Preses foto aģentūras, Giorgijs Abdaladze no Ārlietu ministrijas preses centra, kā arī Gedenidzes sieva - kāda vietējā laikraksta fotogrāfe.

Policija naktī veikusi kratīšanu fotogrāfu dzīvesvietās, konfiscējusi datorus un citas iekārtas, zināja teikt viņu ģimenes locekļi.

Neliela protestētāju grupa bija Tbilisi sapulcējusies pie Iekšlietu ministrijas, kur apcietinājumā tiek turēti fotogrāfi. Viens aktīvists rokās turēja plakātu, kurā Saakašvili salīdzināts ar Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko - viņa režīms regulāri veic žurnālistu arestus.

Gruzijas uz Rietumiem orientētā valdība jau iepriekš apsūdzējusi Krieviju, ka tā uztur spiegu tīklu Gruzijas teritorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu