Grībauskaite sveic Bērziņu un aicina apmeklēt Lietuvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Lietuvas valsts vadītāja Daļa Grībauskaite piektdien pa tālruni apsveikusi jauno Latvijas Valsts prezidentu Andri Bērziņu ar stāšanos amatā un uzaicinājusi viņu apmeklēt Lietuvu.

Savā apsveikumā viņa uzsvērusi, ka Latvija ir Lietuvas tuvākā kaimiņvalsts un svarīga partnere Baltijas valstīm aktuālu jautājumu risināšanā.

«Mūsu valstis vieno radniecīga valoda, kultūra un vēsture. Kopā esam pārdzīvojuši okupāciju un izcīnījuši brīvību. Šobrīd esam Eiropas Savienības un NATO dalībvalstis, aktīvi sadarbojamies mūsu valstīm un reģionam svarīgākajos jautājumos. Ceru, ka mēs strādāsim kopā, ticoties panākt sekmīgu Baltijas reģiona attīstību un mūsu cilvēku labklājību,» norādījusi Lietuvas prezidente.

Kā LETA jau ziņoja, piektdien Saeimas ārkārtas sesijas sēdē jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš nodeva svinīgo solījumu un stājās amatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu