Jansons: pirms spēles pret Argentīnu pieļāvām kļūdu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latvijas U-19 basketbola izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons intervijā portālam «Apollo» atklāja, ka pirms pasaules čempionāta pirmā posma pēdējās spēles pret Argentīnu tikusi pieļauta kļūda, kas ietekmējusi mača rezultātu.

Latvijas juniori pasaules čempionātu sāka ar uzvaru pār neērto un sīksto Taivānas komandu, bet otrajā mačā tika pārspēta spēcīgā Austrālijas izlase. Tomēr pēdējā apakšgrupas spēlē Latvijas jaunie basketbolisti piekāpās Argentīnas vienaudžiem.

«Teikšu godīgi - mēs pieļāvām kļūdu,» neslēpj Jansons. «Pret Taivānu bija ieskriešanās spēle ar atbildības slogu un ārkārtīgi netipisku basketbolu plus vēl interesanto tiesāšanu, par kuru vēl ilgi runāja čempionāta gaitā. Pret Austrāliju - bija atbrīvotības sajūta un lieliskas emocijas, jo pirmais stress bija pārvarēts. Šo maču var skatīties vēl un vēl. Bet trešās dienas rītā mēs pieļāvām kļūdu - nenokontrolējām situāciju. Bet pēc pusdienām puiši nevis gulēja un koncentrējās mačam pret Argentīnu, bet gan skatījās atkārtojumā pa LTV7 spēli pret Austrāliju.»

«Godīgi sakot, arī pats to darīju. Un pēc tam jutu, ka esmu vēlreiz pārdzīvojis šo maču un jutos emocionāli iztukšots. Jau braucot uz spēli, autobusā es pamanīju, ka arī puišiem ir tāds pat stāvoklis,» atzīst Jansons. «Tajā brīdī iezagās nedrošība par to, ka nebūs emociju. Pie tam vēl Argentīna bija zaudējusi Austrālijai ar 28 punktu starpību un radās sajūta, ka spēsim uzvarēt arī tad, ja nenospēlēsim ar pilnu atdevi.»

«Pēc zaudējuma Argentīnai pazuda tas viļņa noskaņojums, kuru uzķērām pagājušajā vasarā un uz kura nospēlējām visu Eiropas U-18 čempionātu,» skaidro treneris.

P.S. Tuvākajās dienās portālā «Apollo» varēsiet lasīt un noskatīties pilnu materiālu no intervijas ar Ziedoni Jansonu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu