33 skolēniem nodrošinātas apmaksātas darba vietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Lai rosinātu jauniešus arvien vairāk uzņemties atbildību par saviem darbiem un patstāvīgi pieņemt lēmumus, kā arī, lai veicinātu skolēnu izpratni par izglītības nozīmi turpmākajā dzīvē, «Lattelecom» ir radis iespēju uz vasaras mēnešiem pieņemt darbā «Lattelecom» grupas uzņēmumu darbinieku bērnus - vidusskolas audzēkņus, kas būtu gatavi uzsākt darba gaitas kādā no 30 vakancēm Rīgā un citās pilsētās.

Kopumā tika saņemti 47 pieteikumi, savukārt darba attiecības tika noformētas ar 33 bērniem un to vecākiem uz laiku no viena līdz pat trīs mēnešiem. Skolēnu darba laiks ir  atkarīgs no veicamā darba specifikas, bet ne vairāk kā piecas dienas nedēļā un septiņas stundas dienā, atbilstoši darba likumam. Tāpat jaunie «Lattelecom» darbinieki saņem arī atalgojumu - minimālās mēnešalgas apmērā.

«Lai arī vasara ir atpūtas laiks, daudzi jaunieši ir izteikuši vēlmi strādāt, lai saprastu, ko tas nozīmē, kā arī, lai nopelnītu sev papildus kabatas naudu. Mums radās pārliecība, ka ar vasaras vakancēm varam ne tikai atbalstīt savu darbinieku ģimenes, bet arī sniegt nozīmīgu ieguldījumu nākamās darba spēka paaudzes izveidē. Pirmā darba pieredze ir lieliska ar to, ka bērni nonāk pie atziņas - naudu pelnīt nav nemaz tik viegli un, lai kaut ko vairāk sasniegtu, milzīga nozīme ir zināšanām un izglītībai. Savukārt, vecāki var justies droši un nav jākreņķējas, ar ko atvases nodarbināt garajās vasaras brīvdienās,» skaidro Ingrīda Rone, «Lattelecom» Personāla vadības direktore.

«Lattelecom»  Reģionālā Biznesa attīstības daļā darba vietas rastas 19 bērniem, kas strādās Valmierā, Rīgā, Rēzeknē, Gulbenē, Liepājā, Aizkrauklē, Ogrē, Jēkabpilī, Talsos, Bauskā, Daugavpilī, Tukumā, Cēsīs un Limbažos. Administratīvajā dienestā Rīgā – divas darba vietas, savukārt Bauskā – vēl divas. «Lattelecom» grupas meitas uzņēmumā «Lattelecom BPO» strādās 5 bērni -  Ventspilī un Cēsīs, savukārt vēl piecas darba vietas ir nodrošinātas «Lattelecom Technology».

«Būtiskākais ieguvums ir sadarbības iespēja un atbildība, kā arī kolēģi, kas uztic darbus un rēķinās, ka tie tiks paveikti laikā un labā kvalitātē. Tas, savukārt, jaunieti pieradina pie atbildības, ka darbā ir jābūt vienalga, vai ārā spīd saule vai nakts nav gulēta», stāsta Gunta Muceniece, Lattelecom BPO ražošanas eksperte , kuras atvase strādā «Lattelecom». 

«Esmu ļoti priecīga un pateicīga, ka uzņēmums deva iespēju mūsu bērniem strādāt Lattelecom. Mana meita stāsta, ka darbs ir ļoti interesants, un ir ieguvusi daudz jaunu zināšanu. Kolektīvs ir jauks, tādēļ ar prieku katru rītu ierodas darbā, lai atkal satiktu savus kolēģus. Uzskatu, ka šī pieredze bērnus būs padarījusi spēcīgākus, konkurētspējīgākus darba tirgū, patstāvīgākus un ar lielāku atbildības sajūtu», pārdomās dalās Iveta Šneidere, «Lattelecom» darbības vadības nodaļas asistente.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu