Rungainis: problēma nav politiķos, bet gan iedzīvotāju galvās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Esmu jau pāraudzis to stadiju, lai uzskatītu, ka visā vainojami politiķi, un domāju, ka fundamentāli problēma meklējama Latvijas vairākuma iedzīvotāju galvās, izglītībā un attieksmē,» biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja investīciju baņķieris, «IBS Prudentia» partneris Ģirts Rungainis.

Patlaban nereti publiski izskan cerības, ka rudenī prognozējamās Saeimas vēlēšanas varētu kaut ko mainīt Latvijas politikā, tomēr Rungainis uzskata, ka problēma nav tik daudz politiķos, bet gan vēlētāju vairākumā, kas nav pietiekami kritiski un prasīgi.

«Tas ir mācību process, kas mums visiem ir pietiekami sāpīgs, jo no mūsu dzīves perspektīvas tas notiek pārāk lēni,» sacīja Rungainis, gan uzsverot, ka viņš nav politologs, tomēr, viņaprāt, politiskās situācijas maiņa vispirms prasa sabiedrības izglītošanos, kritiskāku pieeju politiķiem un viņu solījumiem.

«Tikmēr, kamēr būs pietiekami daudz vēlētāju, kuri uzskatīs, ka, slikti apsaimniekojot visiem piederošos valsts īpašumus un naudas plūsmu un daļēji to kompensējot ar 5,5% iedzīvotāju darbu, valsts var attīstīties, atliks vien teikt - prātiņ, nāc mājās! Problēma nav politiķos, bet cilvēkos, kuri pavelkas uz kaut kādu sviestu,» atklāts bija Rungainis.

Viņaprāt, katras vēlēšanas kaut ko maina un arī šīs nebūs izņēmums, īpaši, ja ņem vērā, ka vienas vai divu vēsturiski lielu partiju - LPP/LC un Tautas partijas, kas bijušas pie varas un būtiski ietekmējušas procesus, - var nebūt nākamajā Saeimas sasaukumā.

Viņš sacīja, ka, lai arī patlaban nav saņēmis uzaicinājumu iesaistīties politikā, viņa pozīcija jau līdz šim bijusi principiāla - politikā viņš neiesaistīsies un no šādiem piedāvājumiem atteiksies.

Rungainis atzina, ka viņš neredz, ko varētu iegūt vai dot ar šādu soli. Tā vietā investīciju baņķieris uzskata, ka daudz lielāku labumu var radīt, esot pašreizējā vietā.

LETA jau vēstīja, ka sestdien eksprezidents Valdis Zatlers paziņoja, ka 23.jūlijā notiks Zatlera Reformu partijas dibināšanas kongress. Jaunajā politiskajā spēkā Zatlers plāno pulcēt 7000 līdz 10 000 biedru.

Pagaidām gatavību pievienoties partijai izteikuši aptuveni 300 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu