Pahars: spēles pret «Wisla» būs ļoti nopietns pārbaudījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas čempionvienības Rīgas «Skonto» spēles pret Polijas čempioniem Krakovas «Wisla» UEFA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā būs ļoti nopietns pārbaudījums, uzskata Latvijas kluba galvenais treneris Marians Pahars.

Abu komandu pirmā spēle notiks trešdien «Skonto» stadionā un mačs sāksies plkst. 21.30.

«Šāds turnīrs ir svarīgs mūsu komandai. Neko krasi spēles ziņā un taktikā uz šiem mačiem neesam mainījuši un gatavojamies kā parasti,» šodien preses konferencē pirms gaidāmās cīņas pastāstīja Pahars. «Spēles pret šādu komandu būs ļoti nopietns pārbaudījums mūsu spēlētājiem, jo sastāvā ir jauni puiši.»

Pahars atzina, ka viņš ir noskatījies pāris videoierakstus ar «Wisla» komandas spēlēm. «Komanda ir ļoti laba un ar tehniskiem spēlētājiem. Viņiem būs lielāks spiediens, jo no viņiem tiek gaidīts vairāk nekā no mums. Tomēr esmu pārliecināts par savas komandas spēkiem.»

Pahars piebilda, ka nekādas lielas izmaiņas komandas sastāvā nebūs, jo laukumā dosies visi šobrīd labākie pieejamie futbolisti. Tāpat Pahars izteica prieku, ka aizsargs Deniss Kačanovs varēs spēlēt Čempionu līgas turnīrā, jo viņš «Skonto» komandā ir viens no galvenajiem «vijoles spēlētājiem».

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija 4. jūlijā Kačanovam piesprieda diskvalifikāciju uz gandrīz diviem mēnešiem līdz 1. septembrim. Tomēr Kačanovs varēs piedalīties Čempionu līgas turnīrā, jo LFF piespriestā diskvalifikācija attiecas tikai uz pašmāju sacensībām.

Tikmēr «Skonto» pussargs Jurijs Laizāns izteicās, ka komandā pirms spēlēm pret «Wisla» viss ir kārtībā. «Jaunajiem puišiem šie mači būs ļoti nopietns pārbaudījums, jo jāspēlē pret tik spēcīgu komandu kā «Wisla». Rītdienas spēlē vajadzētu parādīt labu rezultātu, lai uz Poliju dotos ērtā situācijā.»

Bet «Skonto» komandas kapteinis Vitālijs Smirnovs atzina, ka spēlētāji ir labā fiziskā sagatavotībā un arī psiholoģija ir augstā līmenī. «Uzvara pret «Ventspils» komandu pēdējā Latvijas virslīgas čempionāta spēlē mums devusi papildus grūdienu emocionālā ziņā, taču pret «Wisla» galvenais būs rezultāts, jo no tā viss izrietēs.»

«Skonto» un «Wisla» komandu atbildes spēle 19. jūlijā notiks Krakovā, bet nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Otrās kvalifikācijas kārtas uzvarētāji iekļūs trešajā kvalifikācijas kārtā, kuras spēcīgākās komandas garantēs vietu play-off kārtā. Tikai play-off kārtas uzvarētāji iekļūs UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā, bet zaudētāji startēs UEFA Eiropas līgas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu