D. Jansone: labi, ka pašas varēsim nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases iekšienē Eiropas čempionāta laikā spējis izveidoties ļoti labs kolektīvs, kas palīdz komandai cīnīties par vietu ceturtdaļfinālā, uzskata valstsvienības galvenā trenere Daiga Jansone.

Otrdien notikušajā otrā posma otrās kārtas mačā Latvija ar 67:58 uzvarēja Nīderlandi, tādējādi saglabājot izredzes uz iekļūšanu sacensību ceturtdaļfinālā. Lai pretendētu uz iekļūšanu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei šodien pēdējās kārtas mačā jāuzvar Itālija. Nozīmīgu lomu Latvijas izlases izredzēs iekļūt ceturtdaļfinālā var nospēlēt arī pārējo otrdienas spēļu iznākumi.

«Pirmajā puslaikā pretinieces pārsteidzām ar cita veida zonas aizsardzību, nekā bijām izmantojušas nesenajā pārbaudes spēlē. Panācām pat 20 punktu pārsvaru, taču trešajā ceturtdaļā, uzkrājoties nogurumam, to gandrīz izsējām. Atkal parādījās muļķīgas kļūdas visvienkāršākajās situācijās,» cīņas gaitu Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapai atstāsta trenere. «Labi, ka meitenes neapjuka, atrada «otro elpu». Izrādījās, ka, neraugoties uz visām savām problēmām, fiziski esam pārākas. Nīderlandietes sāka «nosēsties», bet mūsējām spēka pietika.»

«Lieliski nospēlēja Sabīne Niedola un Kristīne Vītola, bet īpašs paldies Anetei Kiršteinei, kura beidzot bija «atnākusi uz spēli». Iepriekšējos mačos brīžiem laukumā bija tikai viņas ēna, Anete nevarēja atrast savu vietu, izmantot savus precīzos metienus. Taču šoreiz viss jau bija kārtībā un viņa guva punktus ļoti svarīgos brīžos,» piebilda trenere. «Mums izveidojies ļoti labs kolektīvs, un no rezervistu soliņa plūst pozitīva enerģija. Tā ļoti palīdz.»

«Mani palīgi Ainars Zvirgzdiņš un Aivars Vīnbergs bija izrēķinājuši, ka mums vajadzētu uzvarēt vismaz ar astoņu punktu pārsvaru, lai panāktu labāku punktu bilanci gadījumam, ja būs vienāds uzvaru skaits vairākām komandām. Meitenēm to gan neteicām,» atklāja Jansone. «Pēdējā minūtē Dita Rozenberga iemeta divus soda metienus [pirmajās četrās spēlēs viņa bija realizējusi tikai divus no 20 mēģinājumiem]. Kā? Mēs neakcentējām uzmanību, un vajadzīgajā brīdī viss nostājās savās vietās.»

«Trešdien pirms spēles pret Itālijas izlasi jau zināsim, kā nospēlējušas mūsu konkurentes. Taču uz pretinieču palīdzību neceram. Labi, ka pašas, visticamāk, varēsim nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā - ja uzvarēsim Itāliju,» optimismā dalījās Jansone.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu