Zatlera pagaidu dzīvoklis tiek īrēts no Pulkinenas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera pagaidu dzīvoklis tiek īrēts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja Pulkinena.

«Ēkā Elizabetes ielā 17 atbrīvojās viens no man piederošajiem trīs dzīvokļiem. Tajā brīdī Valsts kanceleja meklēja dzīvokli Zatleram, es iesniedzu piedāvājumu, un šis dzīvoklis tika izvēlēts,» sacīja Pulkinena. Dzīvokļa īres līgums patlaban noslēgts uz 18 mēnešiem.

Viņa piekrita, ka īres maksa par šo dzīvokli nav liela salīdzinājumā ar līdzīgas platības ekskluzīviem dzīvokļiem Rīgas klusajā centrā. «Tomēr tā ir garantēta ienākuma summa, un valsts būs stabils maksātājs. Mūsdienās jau īrnieki ir dažādi, bet šajā gadījumā ir drošības garantija,» skaidroja Pulkinena.

Uzņēmēja piebilda, ka eksprezidenta ģimenei nebija nekādu papildu prasību pret dzīvokļa iekārtojumu un arī papildu remonts pirms izīrēšanas nebija jāveic. «Nezinu, vai Zatlera ģimene tur jau dzīvo, bet mēbeles uz dzīvokli tiek vestas. Tie ir patīkamākie īrnieki, kādi man ir bijuši,» piebilda Pulkinena.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» iepriekš sacīja nekustamo īpašumu nomas operatora «Rent In Riga» valdes loceklis Jānis Lipša, Zatlera pagaidu dzīvokļa nomas maksa ir ļoti pieņemama.

«Rīgas klusajā centrā līdzīga izmēra dzīvokļus meklē arī daudzas vēstniecības, ārvalstu uzņēmumu vadība, Eiropas Komisija un citas struktūras. Parasti viņu nomas budžets ir aptuveni 1000 līdz 1100 lati mēnesī, un par šādu summu atrast kvalitatīvu vismaz piecu istabu dzīvokli klusajā centrā ir grūti,» skaidroja Lipša.

Viņš piebilda, ka Zatlera pagaidu dzīvokļa nomas maksa ir pat mazāka par šo summu. «Protams, jāredz katrs konkrētais dzīvoklis, taču Zatlera dzīvokļa nomas maksa šķiet pat ļoti pieņemama,» piebilda Lipša.

Īpašumu īres eksperts sacīja, ka vidējās īres cenas kvalitatīviem īres dzīvokļiem Rīgas klusajā centrā patlaban svārstās no astoņiem līdz 12 eiro (no 5,6 līdz 8,4 latiem) par kvadrātmetru plus pievienotās vērtības nodoklis un komunālie maksājumi.

«Pieprasījums pēc šādiem dzīvokļiem bieži vien ir lielāks nekā piedāvājums. Ņemot vērā Zatlera dzīvokļa istabu skaitu, tā platība ir vismaz 120 kvadrātmetri. Ņemot vērā zemāko cenu par kvadrātmetru un mazāko platību kvalitatīviem piecu istabu īres dzīvokļiem, īres cena ir atbilstoša vai pat salīdzinoši zema tagadējā tirgus situācijā,» piebilda Lipša.

Biznesa portāla «Nozare.lv» aprēķini liecina, ka kopā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) Zatlera dzīvokļa nomas maksa ir no 800 līdz 900 latiem mēnesī.

Jau ziņots, ka izvēlēts pagaidu dzīvoklis Zatleram - tas atradīsies prestižajā Rīgas klusajā centrā, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Izvēlētajā dzīvoklī ir piecas istabas, tā nomas maksa ir 672 lati, neieskaitot PVN. Valsts prezidenta kanceleja segs arī dzīvokļa komunālo maksājumu un apsaimniekošanas izmaksas.

Ar Valsts prezidenta kancelejas vadītāja rīkojumu izveidotā komisija atbilstoši Ministru kabineta noteikumu «Kārtība, kādā personai, kura ieņēmusi Valsts prezidenta amatu, tiek nodrošinātas sociālās un citas garantijas noteikumiem» prasībām ir izvēlējusies pagaidu dzīvesvietu Zatleram.

Ņemot vērā, ka Zatlers kā persona, kas ieņēma Valsts prezidenta amatu, turpinās pildīt virkni sabiedrisko pienākumu, šīs telpas tiks izmantotas arī darba vajadzībām.

Kā ziņots, Zatlera prezidentūras termiņš beidzās 7.jūlijā. Zatlers uz otro prezidentūras termiņu netika pārvēlēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu