U-20 basketbolisti EČ sāk ar dramatisku uzvaru pār Zviedriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis, Liepājas lauvas

Eiropas U-20 čempionāta pirmajā spēlē ceturtdienas vakarā Spānijas pilsētā Bilbao Latvijas jaunie basketbolisti ar 59:57 pieveica Zviedrijas vienaudžus.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 13 punktiem bija Jānis Antrops, 12 punktus pievienoja Mareks Mejeris,bet desmit punktus guva Dāvis Lejasmeiers. Zviedrijas komandas labā 14 punktus guva Viktors Gadeforss, bet 11 punktus sakrāja Aleksandrs Lindkvists.

Jāpiebilst, ka latvieši šajā mačā realizēja tikai divus no 21 tālmetiena, bet zviedri bija tikai nedaudz labāki - trīs no 21.

Spēle iesākās rezultātam augot līdzīgi, tomēr pirmās ceturtdaļas otro pusi labāk aizvadīja latvieši, kuriem izdevās iekrāt astoņu punktu pārsvaru (25:17). Otrās ceturtdaļas vidū Latvijas U-20 komandai bija jau +11 (32:21), taču tad zviedri veica 12:3 izrāvienu un pietuvojās līdz 33:35.

Trešās ceturtdaļas vidū Zviedrijas jaunie basketbolisti panāca neizšķirtu 43:43, tad piecus punktus pēc kārtas guva latvieši, bet zviedri atbildēja ar 7:0 izrāvienu un pēdējās ceturtdaļas sākumā pārņēma vadību (50:48). Latvijas komanda ātri atbildēja ar precīzu tālmetienu, bet tad rezultāts iestrēga uz četrām minūtēm.

Pirmie pēc pauzes punktus guva Zviedrijas jaunie basketbolisti, kuriem izdevās panākt 57:51, tomēr Latvijas komanda divarpus minūtes līdz mača beigām «pievilka» līdz -2 (55:57). 36 sekundes līdz spēles beigām Lejasmeiers ar diviem precīziem soda metieniem panāca neizšķirtu, bet sekundi līdz finālsvilpei Mejeris guva uzvaras grozu.

B apakšgrupas pirmajā mačā ceturtdien Francijas U-20 izlase mazrezultatīvā cīņā ar 49:33 pārspēja Horvātijas jaunos basketbolistus.

Nākamo spēli Agra Galvanovsks vadītā Latvijas U-20 izlase aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Horvātiju, bet sestdien pretī stāsies Francija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu