No septembra varēs iegūt tiesības ar automātisko ātrumkārbu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

No 2011. gada septembra Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Rīgas nodaļā vadīšanas eksāmenu varēs kārtot arī ar automobili, kurš aprīkots ar automātisko pārnesumkārbu, tā rakstīts [s:38784]

Šādā gadījumā pēc CSDD eksāmenu nokārtošanas vadītājs saņems B kategorijas vadītāja apliecību ar 78. ierobežojumu kodu, kas dos tiesības vadīt transportlīdzekli tikai ar automātisko  pārnesumkārbu.

Ja šis vadītājs vēlāk vēlēsies iegūt tiesības braukt arī ar automobili, kurš aprīkots ar mehānisko pārnesumkārbu, tad CSDD būs jānokārto braukšanas eksāmens ar mehānisko pārnesumkārbu (bez autoskolas kursu apmeklēšanas) un jāapmaina vadītāja apliecība.

Savukārt, kā vēsta aģentūra «LETA», «Volkswagen centrs Rīga» uzvarējis CSDD organizētajā iepirkumā par 48 braukšanas eksāmenu kārtošanas automašīnu piegādi. Turpmākos trīs gadus braukšanas eksāmens Latvijā tiks kārtots ar «Volkswagen Golf».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu