Bērziņš turpina saņemt ārvalstu amatpersonu apsveikumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc stāšanās Valsts prezidenta amatā turpina saņemt ārvalstu augstāko amatpersonu, kā arī dažādu pasaules un Latvijas organizāciju un privātpersonu apsveikumus, portālu «Apollo» informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Šonedēļ apsveikuma vēstules saņemtas no ASV prezidenta Baraka Obamas, Azerbaidžānas Republikas prezidenta Ilhama Alijeva, Dānijas premjerministra Larsa Lekes Rasmusena, Eiropas Komisijas prezidenta Žozē Manuela Barrozo, Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili, Itālijas Republikas prezidenta Džordžo Napolitāno, Japānas imperatora Akihito, Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona, Melnkalnes prezidenta Filipa Vujanoviča, NATO ģenerālsekretāra Andersa Foga Rasmusena, Norvēģijas karaļa Haralda V, Pakistānas Islāma Republikas prezidenta Asifa Ali Zardari, Romas pāvesta Benedikta XVI, Rumānijas Republikas prezidenta Trajana Basesku, Slovākijas Republikas prezidenta Ivana Gašparoviča, Slovēnijas Republikas prezidenta Danilo Turka, Somijas prezidentes Tarjas Halonenas, Turcijas Republikas prezidenta Abdullaha Gila, Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča, Urugvajas prezidenta Hosē Muhikas, Viņa Augstības Spānijas karaļa Huana Karlosa, Viņa Majestātes Beļģijas karaļa Alberta II, Viņas Majestātes Dānijas karalienes Margrētes II, Viņas Majestātes Nīderlandes karalienes Beatrikses un Vjetnamas Sociālistiskās Republikas prezidenta Nguena Minha Trieta.

Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozo savā vēstulē norāda, ka Bērziņš stājas amatā būtiskā laikā, kad Latvija tuvojas ekonomiskās stabilizācijas programmas pabeigšanai.

«Ar apņēmīgām darbībām atbildot ekonomikas nelīdzsvarotībai, Latvija ir rādījusi piemēru citām valstīm, kuras saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem. Es ticu, ka šī apņēmība tiks saglabāta. Jūsu vadībā Latvijai būs iespēja ieiet jaunā ilgtspējīgas un kopējas izaugsmes ērā, kam pamatā būs Eiropas solidaritāte un demokrātiskas vērtības,» novēlot Valsts prezidentam veiksmi jaunajā amatā, norāda Žozē Manuels Barrozo.

Savukārt NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens raksta, ka «Latvija ir vērtīga NATO dalībvalsts. Mūsu alianses veiksmes pamatā ir kopīgas vērtības un gatavība tās nodrošināt, kā arī aizsargāt citam citu no ārējiem draudiem. Vēlos izmantot izdevību izteikt atzinību par Latvijas aktīvo iesaisti visos NATO darba aspektos».

NATO ģenerālsekretārs vēstulē informē par vairākiem NATO projektiem ar Latvijas iesaisti un pauž iniciatīvu tos pārrunāt ar Valsts prezidentu ASV notiekošajā NATO samitā 2012.gada pavasarī. Viņš arī pauž cerību, ka  Bērziņš spēlēs būtisku lomu NATO dienaskārtības veidošanā un atbalstā, un ka viņa vadībā Latvija palikt par nelokāmu sabiedroto un turpinās tās aktīvu iesaisti NATO.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu