Podpalijs: uzvara pret «Šahtjor» mums ir zelta vērtībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas futbola klubam «Ventspils» uzvara UEFA Eiropas līgas turnīra otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē pret Baltkrievijas vicečempioniem Soļigorskas «Šahtjor» ir zelta vērtē, uzskata Latvijas vienības galvenais treneris Sergejs Podpalijs.

Kā ziņots, ceturtdien aizvadītajā mačā «Ventspils» izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0). Vienīgos vārtus jau pašā spēles izskaņā guva Jevgēņijs Kosmačovs.

«Spēlei ar «Šahtjor» komandu gatavojāmies ļoti nopietni, jo zinājām, ka mūs gaida smaga cīņa,» Podpalija izteicieni pēc mačā citēti baltkrievu izdevumā «Pressball». «Pateicos saviem spēlētājiem par to, ka viņi pilnībā izpildīja spēles plānu. Tiesa, jāatzīst, ka ar gūtajiem vārtiem mums mazliet paveicās.»

«Labi, ka izdevās gūt vārtus viesos. Tas ir labs atspēriena punkts pirms atbildes spēles. Pēdējā laikā vietējā čempionātā spēlējam ne pārāk sekmīgi, tāpēc šī uzvara mums ir zelta vērtībā,» piebilda Podpalijs.

«Protams, ka ļoti priecājamies par mača iznākumu,» izteicās «Ventspils» komandas aizsargs Igors Savčenkovs. «Var teikt, ka uz Soļigorsku devāmies kā izlūkos, tāpēc būtu priecīgi arī par bezvārtu neizšķirtu 0:0. Bet sanāca vēl labāk, jo spēles pēdējās minūtēs spējām izraut uzvaru.»

«Nevēlos runāt par mūsu izredzēm divu spēļu summā, taču pieļauju, ka savu skatītāju priekšā mums būs vieglāk uzbrukt,» piebilda Savčenkovs.

Tikmēr «Šahtjor» galvenais treneris Vladimirs Žuraveļs atzina, ka viņa vadītā komanda nebija pelnījusi tādu rezultātu.

«Taču man puišiem nav ko pārmest. Zinājām, ka pretinieks uzsvaru liks uz pretuzbrukumiem, tomēr nespējām neko tam likt pretī. Abas komandas izdarīja tikai dažus sitienus pa vārtiem, taču ielaidām tieši mēs,» teica Žuraveļs.

«Skaidrs, ka «Ventspils» ir ļoti organizēta komanda, tāpēc cīnīties pret to ir ļoti grūti. Mēs vairākas reizes netrāpījām vārtos no izdevīgām pozīcijām, kas norakstāms uz meistarības trūkumu,» piebilda «Šahtjor» galvenais treneris.

Abu komandu atbildes spēle Ventspilī notiks 21. jūlijā. Nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu