Modes ietekmē anoreksija un bulīmija piemeklē arvien vairāk vīriešus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Ne tikai meitenes, vēloties iegūt slaidu augumu, gatavas badoties un ievērot dīvainas diētas. Speciālisti konstatējuši, ka arvien vairāk jauniešu nokļūst modes prasību važās un cenšas novājēt jebkuriem līdzekļiem, raksta The daily Mail.

Pieņemts uzskatīts, ka ēšanas traucējumi ir pusaudžu meiteņu problēma, tomēr tā nav. Speciālisti bažījas, ka jaunieši, atšķirībā no jaunām meitenēm, nespēj pieņemt, ka viņiem ir ēšanas traucējumi. Pēdējo desmit gadu laikā Lielbritānijā slimnīcā ar ēšanas traucējumu problēmām nokļuvušo jauniešu skaits palielinājies par 66%.

Jauni puiši ir kā apmāti ar savu svaru, ļoti daudz laika pavada sporta klubos. Atšķirībā no meitenēm, jaunu puišu apsēstība ar sporta klubu apmeklējumiem ir ļoti izteikta. Bulīmijas piemeklēto ir trīs reizes vairāk nekā anoreksijas slimnieku, tikai bulīmiju ir grūti diagnosticēt, jo vīrieši nerunā par savām slimībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu