«Laba Daba» tuvojas: Mazie stāstiņi «Voiceks Voiska» stilā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau no 5. līdz 7. augustam mūzikas festivālā LABADABA visiem labas mūzikas un pilnvērtīgas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu uzstāšanos. Gatavojoties festivālam, radio NABA piedāvā intervijas ar LABADABA māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveiktiem labiem darbiem, gan nākotnes iecerēm. Šoreiz radio NABA studijā viesojas Jourelis un Renarts no grupas «Voiceks Voiska».

ĪSTENI VETERĀNI

Vasara rit pilnā sparā un, tuvojoties vislabdabīgāk noskaņotajam festivālam, uz sarunu aicinājām arī grupu «Voiceks Voiska». Sev par lielu lepnumu un prieku puiši  atceras, ka ir spēlējuši visos trīs LABADABA festivālos, tādēļ var sevi dēvēt par īsteniem veterāniem. Turklāt viņi vienlīdz aktīvi darbojas abās skatuves pusēs, gan spēlējot paši, gan klausoties kolēģu spēlēto: «Mēs klausīsimies pilnīgi visus, tāpēc pārsteidziet mūs!», sarunas laikā tiek jokots. Atbildot uz jautājumu, kā «Voiceks Voiska» paši iecerējuši pārsteigt klausītājus, Jourelis pastāsta par plāniem nedaudz paplašināt grupas sastāvu un būt uz skatuves lielākā skaitā: «Nav pat nozīme skaitā, bet vēlmē padarīt visu interesantāku ar aranžējumu, piedāvāt pāris vecajām dziesmām jaunu skanējumu. Grupai kļūstot vecākai, ir divi ceļi – spēlēt džezu un jocīgi kustēties ar jocīgām sejas grimasēm, it kā mūziķis ošņātu ko nepatīkamu; vai nu arī otra iespēja – pieņemt daudz karsējmeiteņu, kuras dinamiski kustētos priekšā skatuvei ar akrobātikas elementiem. Der arī sprādzieni, cirka elementi un melna cūka, kas lec cauri degošam rinķim». Tiesa, tās ir tikai nākotnes ieceres un vēl šajā reizē ne dzīvnieki, ne karsējmeitenes koncertā neuzstāsies.

SOLI PIRMS CIRKA, SOLI AIZ DŽEZA

«Voiceks Voiska» katru gadu arī izbauda visu, ko vien festivāls piedāvā: «Festivāls ir tā radīts, ka var ņemt līdzi ģimenes un draugus, tur visiem ir ko darīt. Arī mēs šogad brauksim kopā ar ģimenēm. Ābeļdārza šarms jau vien ir ko vērts.» No viesmāksliniekiem grupas dalībnieki pavisam noteikti vēlas dzirdēt projektus «St. Petersburg ska-jazz review», kuri Latvijā uzstāsies pirmo reizi, un «Markscheider Kunst», ar kuriem «Voiceks Voiska» sensen ir spēlējis kopā vienā pasākumā: «Abi kolektīvi pēc būtības ir pūtēju kopprojekts un mums patīk tie cilvēki, kas tur spēlē.» Festivālam LABADABA «Voiceks Voiska» sola mazus stāstiņus savā stilā. Papildus tam Renarts iesaka uz festivālu izbraukt laicīgi, lai var paspēt uzcelt telti un pievērsties mūzikai, tai skaitā «Voiceks Voiska» muzikālajam priekšnesumam, kas būšot vēl soli pirms cirka, bet nedaudz aiz džeza. Ko vēl nedrīkst aizmirst? Telti, zobubirsti, lidojošo šķīvīti un izslēgt mobilos telefonus!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu