Rummenige: FIFA sliktais tēls ir jāmaina

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) nepieciešamas pamatīgas pārmaiņas, lai pēc daudzajiem korupcijas skandāliem uzlabotu organizācijas tēlu, uzskata Eiropas Klubu asociācijas (ECA) vadītājs Karlhaincs Rummenige.

«Eiropas futbola klubi nav priecīgi par futbola vadību,» uzsver Rummenige, kurš ir arī Vācijas bundeslīgas kluba Minhenes «Bayern» prezidents. «Visi zina, kāds ir FIFA tēls.»

«FIFA sliktais tēls ir jāmaina un to var izdarīt. Ir jāizveido lēmumu pieņemšanas caurredzamība un demokrātiskais kodekss,» viņš turpināja. «Es domāju, ir pienācis laiks mainīt FIFA monopolu, tāpat tas jādara Eiropas Futbola federāciju asociācijā (UEFA).»

«Mums vajag labu vadību, tāpat kā tā nepieciešama visai pasaulei,» turpināja ECA vadītājs.

Jau vēstīts, ka 1. jūlijā pārvēlētais FIFA prezidents Zeps Blaters ir apņēmies apkarot korupciju futbolā, piesaistot arī starptautiskās policijas aģentūru Interpolu.

Blaters FIFA prezidenta amatā ir kopš 1998. gada, bet korupcijas skandāli sākās pirms balsojuma par 2018. un 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra norises vietām. Kā ziņots, 2018. gadā turnīrs notiks Krievijā, bet četrus gadus vēlāk - Katarā.

Arī Polijas sporta ministrs Adans Geršs uzskata, ka Eiropas futbola klubi vēlas redzēt, kā tiek pieņemti lēmumi. «Klubi ir futbola pamatprincips un tie vēlas vadības lēmumu pieņemšanas procesa caurredzamību.» 

Tāpat futbola klubu vadībām nepatīkot, ka valstsvienības tiek uzskatītas par svarīgākajām komandām.

«Klubi to apzinās, ka nacionālās komandas ir svarīgākās valstī, bet es uzskatu, ka ir pienācis laiks pieprasīt klubu līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā,» skaidro Rummenige. «Futbola kalendārs ir ļoti svarīgs. Es ticu, ka klubi jāiesaista starptautisko spēļu kalendāra veidošanā.»

Kā ziņots, ECA ir izveidota uz kādreizējās G-14 grupas un Eiropas Klubu foruma bāzes. Abas šīs organizācijas tika likvidētas 2008. gada sākumā. UEFA oficiāli atzinusi ECA, un abas organizācijas ir parakstījušas savstarpējās sapratnes memorandu. ECA ir pārstāvēti klubi no visām 53 UEFA dalībvalstīm, bet ECA izpildkomitejā darbojas 15 klubu pārstāvji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu